Veteraanien mestarit selville Mäntyharjussa


Yli viisikymppisten MXV50 oli jälleen Kari Rantasen hallintaa, Tampereen miestä kukaan ei ole kyennyt lyömään tällä kaudella. MXV40:ssä Kimmo Sten pystyi katkaisemaan Miska Aaltosen voittoputken, mutta se ei estänyt Aaltosta varmistamasta mestaruutta.

Sten jätti kaksi edellistä osakilpailua Rovaniemellä ja Iisalmessa väliin, mutta Mäntyharjuun porilainen saapui päättäväisenä. Avauserän ensimetreillä kärjessä paineli Jari Nurminen, mutta Sten otti ykkössijan jo toisella kierroksella, eikä enää sen jälkeen luopunut siitä.

Aaltosen startti ei ollut aivan terävimmästä päästä, mutta hän nousi kuitenkin nopeasti kakkoseksi. Sten piti kuitenkin tiukasti vauhtia yllä eikä päästänyt Aaltosta missään vaiheessa hakemaan ykkössijaa tosimielellä. Erän kolmossijasta käytiin loppujen lopuksi kouvolalaisten jäsentenvälinen, jossa Mika Kuusisto vei pidemmän korren Sami Piolta.

Toisen erän startti kirjattiin Ari Korhosen nimiin. Sten pääsi matkaan kuopiolaisen peesissä, Aaltosen matka käynnistyi vasta kuudenneltatoista sijalta. Jo avauskierroksella kärkeen noussut Sten pääsi nopeasti muilta karkuun. Tässä vaiheessa seuraavista sijoista kisattiin tiukasti Korhosen, Kuusiston ja Pion kesken. Aaltonen otti kolmikon kiinni ja pystyi muutaman kierroksen aikana ohittamaan heidät mutta Sten oli jo siinä vaiheessa kaukana.

Loppujen lopuksi Stenin voittomarginaali oli reilut viisitoista sekuntia Aaltoseen nähden. Kuusisto ajoi jälleen kolmanneksi. Samalla Kuusisto nousi kamppailemaan sarjan hopeasijasta Nurmisen tuntumaan.

Vanhemmassa ikäluokassa Kari Rantanen jatkoi tutun suvereenina, mies on nyt voittanut kaikki kauden kahdeksan Suomen Cup-erää. Mäntyharjunkin erävoitot hän otti jälleen totaalisen suvereenisti. Arto Taisto nousi kummankin erän aikana kakkoseksi ja Timo Järvinen vei kolmossijat. Kaksikko on kuitenkin jättänyt niin paljon kisoja väliin, että heillä ei ole enää mahdollisuuksia mitalisijoihin.

Hopeakamppailussa Antti Paasonen sai tehtyä erien nelossijoillaan hiukan lisää piste-etumatkaa Kai Selanderiin.

Naisten kisaluokan MXD:n MX-Liiga-erissä jatkui tuttu tahti, Sanna Kärkkäinen otti erävoitot. Enduron naisten maajoukkueeseen valittu Kärkkäinen ajoi kisan enduropyörällä osana valmistautumistaan syyskuiseen joukkue-MM-kisaan. Johtui asia sitten Kärkkäisen pyörävalinnasta tai hänen ykköshaastajakseen nousseen Ria Virtasen kehittymisestä, Virtanen pystyi erien alussa hetkittäin haastamaan Kärkkäisen.

Daamien kummankin erän kolmanneksi ajoi Hanna Mertsalmi. Sarjapisteissä päivän kärkikolmikon järjestys on ennen päätöskisaa sama, neljäntenä jatkaa Jutta Lukkari. Piste-erot ovat kuitenkin niin pienet, että tässä sarjassa mitalit ovat vielä täysin avoimet.

Sarjojen päätösosakilpailut ajetaan 15. syyskuta Kurikassa. Mäntyharjussa kisataan sunnuntaina junioreiden MXC/A:n Suomen Cupia ja MX2-luokan SM-sarjaa.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=826096
Pistetaulukot siellä linkistä "championship"
 

Uusin numero