Vesterinen epäonninen EM-finaalissa

Viikon aikana tehtyjen kuntoutustoimenpiteiden avulla Vesterinen pääsi osallistumaan finaaliin. Lauantai käynnistyikin mukavasti Vesterisen ajaessa aamun treeneissä viidenneksi nopeimman ajan. Aika-ajoissa kipeä rintakehä alkoi vaivaamaan ja ajo ei kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla. Sijoitus aika-ajoissa oli yhdestoista.

Ensimmäiseen kilpailuerään lähdettäessä haave EM-mitalista kuitenkin romuttui. Tutustumiskierroksella pyörään iski käyntihäiriö, jota ei ehditty korjaamaan ennen kisaerää. Vesterinen starttasi silti puomilta, mutta joutui ajamaan pois radalta ensimmäisen kierroksen päätteeksi.

Sunnuntaina ajetussa toisessa erässä taktiikkana oli vain ajaa mahdollisimman hyvä ajo. Startin jälkeen Vesterinen löysi itsensä kuitenkin lähtökasasta. Tämän jälkeen kovan yrityksen seurauksena erään mahtui pari kaatoa, jonka vuoksi sijoitus jäi vaatimattomaksi.

– Olipaha kisa. Jouduin ajamaan viikonlopun kipulääkkeiden avulla ja vahvan teippauksen kera. Lauantain kisaerä meni pipariksi, kun pyörään tuli sähkövika tutustumiskierroksen aikana eikä sitä ehditty enää korjaamaan. Sunnuntain kisaerän startissa jäin lähtömutkassa kasan alimmaiseksi ja lähdin kovalla yrityksellä muiden perään. Tuli siinä sit yritettyä näköjään vähän liiankin kanssa, kun menin nurin pari kertaa. Harmi että meni nyt näin, mutta elokuussa koitetaan ottaa sit kova tulos junnujen MM-kisasta, kertaili Vesterinen kisaviikonloppuaan.

Kausi jatkuu junioreiden MM-kilpailulla, joka ajetaan 13.-14.8 Venäjän Orlyonokissa.

Teksti ja kuva: Matias Vesterisen tiedotus
 

Uusin numero