Vesa Kallion superviikonloppu – Maailmanmestaruus ja pojan syntymä

Kun Sandro Cortese taisteli lauantai-iltana maailmanmestaruudesta huippujännittävässä SuperSportin MM-finaalissa Qatarissa, jännitti Vesa Kallio saavuttaisiko hänen johtamansa tiimi maailmanmestaruuden jo toisena vuotenaan sarjassa. Harva olisi kuitenkaan uskonut, että miehen mielessä oli toinen asia, jota hän jännitti jopa vieläkin enemmän. Kallion kihlattu Minna Koivisto oli samalla hetkellä sairaalassa. Terve poikalapsi syntyi sunnuntaiaamuna noin 12 tuntia mestaruuden varmistumisen jälkeen.

– Ei kai sitä kauhean paljon paremmat fiilikset voisi nyt olla, toteaa Suomeen sunnuntai-iltana palannut Kallio.

– Tietysti olisi ollut kiva olla mukana synnytyksessä, mutta poika tuli ihan laskettuna aikana, joten osattiin odottaa, että se osuu finaalin kanssa yksiin. Pääasia on, että kaikki meni hyvin, eikä siinä kuitenkaan olisi itse pystynyt paljon synnytyksessä vaikuttamaan, pyörähommiin nyt sentään vielä vähän pystyy. Lisäksi sairaalassa oli kuulemma hyvät kisakatsomot, Kallio naurahtaa.

Kallio Racingissä yhdistyy isä Hannu Kallion (takana) sekä veljesten Vesa ja Mika Kallion periksiantamattomuus ja intohimo moottoriurheiluun. Kuva: Philippe Damiens

Kallio Racing teki suomalaista moottoriurheiluhistoriaa saavuttamalla SuperSportin maailmanmestaruuden vasta toisena kautenaan sarjassa. Tittelin saavuttamista saatiin jännittää finaaliin saakka, sillä Cortesen pahin vastustaja Jules Cluzel oli vain viiden pisteen päässä saksalaisesta, kun Losailin radan lähtövalot vaihtuivat vihreiksi.

– Onhan tämä ollut uskomaton kausi. Sandron kanssa pystyttiin käytännössä taistelemaan podiumpaikoista joka kilpailussa. Ehkä paremmalla tuurilla olisi voittojakin voinut tulla enemmän. Monessa kisassa Sandro oli nopeampi kuin Cluzel, mutta ohittaminen oli joissain kisoissa vaikeampaa ja Cluzel sai ehkä sen takia enemmän voittoja. Loppukaudesta ei väkisin yritetty enää voittaa, kun tiedettiin, että jos kaikki menee nappiin, niin meille riittää kakkossijat mestaruuteen. Teknisestikin meni koko vuosi nappiin, ei ollut mitään isompi tekniikkamurheita.

Kallio Racing teki lauantai-iltana Qatarissa suomalaista moottoriurheiluhistoriaa. Kuva: Philippe Damiens

Monet ovat ihmetelleet, miten pienestä Suomesta nousee tiimi, joka näyttää kaapin paikan jo vuosia sarjassa tahkonneille isoille talleille.

– Varmaan montakin juttua oli vaikuttamassa menestykseen, mutta ehkä se merkittävin asia tulee siitä, että tätä on tehty samalla intohimolla kuin silloin, kun itse ajoin kilpaa. Silloinkin tehtiin suurin osa asioista itse ja nyt se on jatkunut se sama intohimo ja työnteko. Kovan työnteon kautta menestystä on tullut. Lisäksi tiimissä on ollut hyvät tyypit hommissa ja ollaan keskitytty oikeisiin asioihin ja tänä vuonna se korostui ehkä enemmän. Me ollaan luotettu omaan osaamiseen ja tekemiseen.

Cortesen lisäksi Kallio Racing ajatti tiimissään nuorta belgialaislupausta Loris Cressonia, joka sijoittui tulokaskaudellaan sijalle 12.

– Meillä oli kaksi erilaista kuljettajaa: Sandro on erittäin kokenut ja ajanut maailman huipulla monta vuotta eri luokissa. Loris taas on nuori poika ja ensimmäistä vuotta sarjassa. Hänellä oli hyvä paikka kehittyä, kun pystyi ottamaan oppia tallikaveristaan. Siinä mielessä oli hieno asetelma, vaikka toki kuskeilla oli ihan erilaiset odotukset ja lähtökohdat kauteen ja olihan se meillä tiimissäkin tiedossa.

Nuori lupaus Loris Cresson kehittyi mukavasti kauden aikana. Kuva: Philippe Damiens

Kauden päätyttyä Kallio Racing aloittaa valmistelunsa tulevaan vuoteen lähes alusta, sillä tuore maailmanmestari Cortese siirtyy ensi kaudeksi kisaamaan Superbiken MM-sarjaan.

– Uuden mestarin metsästys on käynnissä. Toivomme, että saamme ensi vuoden kuljettajakaksikon varmistettua mahdollisimman pian, jotta voitaisiin alkaa keskittyä aikaisessa vaiheessa uuteen kauteen. Tänä vuonna oltiin sen suhteen tosi myöhässä, joten siihenkin nähden kausi meni tosi hyvin.

Tuore maailmanmestaritalli kiinnostaa varmasti myös potentiaalisia mestareita.

– Ilman muuta yritetään löytää ja saada hyvä kuljettaja Sandron tilalle, mutta eihän se koskaan ole helppoa, vaikka paperilla olisi kuinka hyvä kuljettaja. Hyvää tulosta lähdetään hakemaan myös ensi kaudelta ja kaikki mitä on tänä ja viime vuonna tehty auttaa siihen, että kiinnostusta on meidän tiimiä ja pyöriä kohtaan.

Uusin numero