Vesa Kallio vieraili Ruotsin Superbike-sarjassa

– Ruotsalaiset ottivat meihin yhteyttä ja kyselivät kiinnostustamme yhteistyöhön. Kutsu vaikutti mielenkiintoiselta, joten päätimme tarttua tarjoukseen, Vesa Kallio kertasi.

Ruotsin sarjan kilpailut ovat kaksipäiväisiä ja kisatapahtumat ajetaan samassa yhteydessä eri rata-autoluokkien kanssa, jonka ansiosta yleisölle on tarjolla enemmän nähtävää.

– Auto- ja moottoripyöräkisojen yhdistelmä tuntuu olevan suosittua naapurimaassa, joten ehkä tästä kannattaisi ottaa mallia myös Suomessa, Vesa vinkkasi.

Valkeakoskelainen lähti Karlskogan kisaan lähes kylmiltään, sillä ennen aika-ajoa järjestettiin vain yksi 20 minuutin mittainen harjoitus.

Rata on todella kapea ja pomppuinen. Aika-ajoissa Kallio kaasutteli viidenteen lähtöruutuun. Ensimmäisessä kisalähdössä KTM-kuski ylitti maaliviivan kahdeksantena.

Toinen kisa sujui jo hieman paremmin ja Kallio oli maalissa kuudentena.

– Ekassa kisassa kärki karkasi ja itsekin tein vielä lopussa virheitä, jonka seurauksena menetin sijoituksia. Toisessa startissa pääsin kärkiryhmän mukaan, mutta jouduin taipumaan hieman, kun meinasin kaatua radalla olleeseen öljyvanaan.

KTM Scandinavia oli tyytyväinen Kallio Racingin suoritukseen. Jatkoa yhteistyölle on luvassa melko varmasti vielä tämän kauden aikana.

Seuraavaksi Vesa Kallio nähdään vauhdissa kotimaan kamaralla, kun tulevana viikonloppuna ajetaan Räyskälän SM-osakilpailu.

Uusin numero