Vesa Kallio Sandro Cortesen ja tiimin ensimmäisestä maailmanmestaruudesta – Ei sitä varmaan oikein edes vielä tajua.

– Olen niin onnellinen! Nautin tästä todella paljon, tuore maailmanmestari hykerteli ruutulipun jälkeen.

Mies kiitteli erityisesti Kallio Racingia häneen uskomisesta.

– Minulla oli niin rankka viime vuosi. Kallio Racing kuitenkin halusi minut riveihinsä ja he antoivat minulle mahdollisuuden ja uskoivat minuun. Me annoimme tänä vuonna kaikkemme ja tiimi on todella mahtava!

LQR_5686-1024x683.jpg

Sandro Cortese pääsi tuulettamaan SuperSportin maailmanmestaruutta debyyttikautenaan. Kuva: Philippe Damiens

Myös Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio oli luonnollisesti iloinen, että talli saavutti ensimmäisen maailmanmestaruutensa jo toisena vuotenaan SuperSportin MM-sarjassa.

– Mahtavaa! Oli hieno päätös kaudelle! Kallio hehkuttaa.

– Täytyy olla tosi ylpeä tiimistä, että pystyttiin voittamaan muut. MM-kulta – ei sitä varmaan oikein edes vielä tajua. Kaikki pelasi hienosti koko viikonlopun, Sandro oli todella vahva ja luottavainen ja se myös näkyi tämän päivän kilpailussa. Kaiken spekuloinnin ja todella vaarallisten kisaolosuhteiden jälkeen, Sandro pysyi pää kylmänä ja pystyi järkevällä, taktisesti upealla ajolla pitämään Cluzelia takana. Cluzelin oli pakko yrittää väkisin ohi ja pieni lipsahdus vei hänet hiekoille. Silloin tiedettiin, että mestaruus on meidän. Upeaa saavuttaa mestaruus hienon kuljettajan kanssa! Olen myös iloinen nuoren lupauksemme Loris Cressonin kehittymiseen kauden aikana, Kallio iloitsi.

Loris-Cresson-1024x683.jpg

Nuori lupaus Loris Cresson kehittyi mukavasti kauden aikana. Kuva: Philippe Damiens

MM-hopeaa saavutti kilpailun voittanut Mahias, Cluzelin jäädessä pronssille. Vuonna 2012 Moto3-luokan maailmanmestaruuden Ajo Motorsportin väreissä voittanut Cortese on nyt ensimmäinen, joka on vienyt nimiinsä sekä Moto3-luokan että SuperSportin maailmanmestaruudet.

Kallio Racingin belgialaiskuljettaja Loris Cresson tervehti ruutulippua kauden päätöksessä sijalla 12. Saman sijoituksen hän otti myös MM-sarjan loppupisteissä debyyttikaudellaan.

– Nyt oli vaikea viikonloppu, mutta kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä ensimmäinen kausi. Iso kiitos koko tiimille, Cresson totesi.

 

Uusin numero