Vesa Kallio RC 390 Cupin voittoon Pärnussa

RC 390 Cupin kolmas osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Pärnun 3,2 kilometriä pitkällä Auto24ring-radalla. Koko viikonlopun nopeimpia kierrosaikoja kellottanut Kallio starttasi paalulta ja piti ykköspaikkaa koko kahdeksan kierroksen ajan. Kallion perässä maaliin saapuivat toiselle sijalle Vili Virtanen ja kolmannelle sijalle Jarno Lehtiranta. Sarjaa johtava Ville Kandelin otti sarjajohdon kannalta arvokkaat pisteet neljänneltä sijalta.
 
Edellisessä Kemoralla ajetussa kisassa vaihdesääntöä tietämättään rikkonut ja tästä syystä diskattu Kallio oli Pärnun kilpailuun tyytyväinen.
– Pääsin lähdöstä heti keulille ja siitä sitten pikkuhiljaa muilta karkuun. Nyt tässä kisassa oli suurempi ero muihin kuskeihin kuin Kemorassa, se johtuu toki ensinnäkin siitä että kilpailijoita oli etelänaapuriin lähtenyt vähemmän. Myös rata on vähän erilainen kuin Suomen radat ja täällä olin muutamassa paikassa nopeampi kuin muut. Ratastuskin oli tällä kertaa sääntöjen mukainen, ettei ollut kellään valittamista, Kallio virnistää.
 
KTM RC 390 -kisapyörä yllätti Kallion positiivisesti hänen kokeillessaan laitetta ensi kertaa edellisessä, Kemoran osakilpailussa.
– Kokeilin pyörää ensimmäisen kerran Kemorassa ja yllätyin tosiaan siitä, kuinka hyvä se on ajaa. Rehellisesti sanottuna en uskonut sen olevan kovin hyvä, mutta olin väärässä. Toki tehoa ei ole paljon, mutta se opettaa ajamaan paremmin ja fiksummin kuin tehokkaat pyörät – ja tilanne on kaikille kilpailijoille sama. Kisa-alusta on hyvä ja sen säätäminen todella tuntuu ajossa. Myös renkaat olivat yllätys, sillä ne toimivat erinomaisesti sekä kuivalla että märällä, Kallio kehuu.
 
Pärnussa RC 390 Cupin kuljettajia oli mukana kaiken kaikkiaan yhdeksän. Ensimmäistä kautta ajettava sarja kaipaa Kallionkin mielestä lisää kuljettajia.
– Nuorille kuskeille tässä on loistava mahdollisuus aloittaa hieno harrastus ja mahdollisesti kilpailu-ura kohtuullisin kustannuksin. Sarjassa oppii nopeasti lajin pariin ja nopeus löytyy sieltä mistä sen kuuluukin, eli ajotaidoista. Myös MiniGP-kuskeille tässä on sopiva seuraava askel kilpailu-uralla, jos Moto3:een tai isompiin pyöriin siirtyminen ei vielä houkuta. Toivottavasti viivalla nähdään pian parikymmentä pyörää, silloin saadaan näyttävät lähdöt ja kaikki kuskit pääsevät taistelemaan sijoituksista. Nyt ainakin Pärnun radalla oli vielä katsojien kannalta varmaankin hieman turhan väljää.
 
Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Alastaron moottoriradalla 8.–9. Elokuuta. Mikäli mielit kilpailemaan, pyöriä on jäljellä! Lisätietoja kimmo.hurri@ktmnordic.fi.

Uusin numero