Vesa Kallio: ”Iso kiitos mekaanikoille erinomaisesta työstä”

Kallio Racing lähti kauden avausosakilpailuun kolmen kuljettajan voimin. Vesa Kallio oli mukana Superbike- ja Superstock 600-luokissa, Joel Vinnikainen Superstock 600-luokassa ja Kenny Koskinen MiniGP-luokassa.

Superstock 600- ja Superbike-luokissa ajettiin viikonlopun aikana kaksi kilpailua. Lauantaina ajettiin lyhyet sprinttilähdöt, joista kuljettajille jaettiin puolikkaat pisteet ja sunnuntaina täysimittaiset kilpailut.

Sekä Superstock 600- että Superbike-luokan lähdöt olivat Vesa Kallion juhlaa. Kallio, 32, otti voitot molempien luokkien kilpailuista ja saalisti näin viikonlopun aikana yhteensä neljä voittoa. Samalla Kallio otti myös haltuunsa molempien luokkien SM-pistetaulukon kärkipaikan.

– Aika hyvä viikonloppu. Varsinkin Superbike-luokan kisojen voitto oli kova saavutus, sillä jouduin starttaamaan kisaan viimeisestä lähtöruudusta lauantain aika-ajossa sattuneen rajun kaatumisen vuoksi. Mekaanikot joutuivat paiskimaan kovasti töitä, jotta KTM-pyöräni saatiin takaisin kisakuntoon. Iso kiitos heille erinomaisesta työstä, Kallio kiitteli.

Myös tiimin toisen Superstock 600-luokan kuljettajan, 18-vuotiaan Joel Vinnikaisen viikonlopun aloitus oli vaikea harjoituksissa sattuneen kaatumisen vuoksi. Vauhti ja itseluottamus palasivat kuitenkin vähitellen viikonlopun aikana takaisin ja kisalähdöissä Vinnikainen pystyi jo taistelemaan palkintopallisijoituksista.

Seitsemännestä ruudusta kisaan startannut Vinnikainen onnistui viikonlopun aikana parantamaan sijoituksiaan niin, että oli lauantain kilpailussa kuudes ja sunnuntain kilpailussa viides.

Tiimin junioriosastoa edustava Kenny Koskinen, 9, starttasi Motoparkissa uransa toiseen 100-kuutioisten MiniGP-kilpailuun. Paalupaikalta kisaan startannut Koskinen johti kilpailua vielä viimeisellä kierroksella, mutta ylitti maaliviivan lopulta neljäntenä. Pieni lipsahdus viimeisellä kierroksella kostautui ja tiukkaakin tiukempaa kisaa ajaneet kilpakumppanit kiilasivat Koskisen ohi ruutulipulle.

Revanssin paikka koittaa kuitenkin jo heti ensi viikonloppuna, kun SM-sarja palaa radalle Alastaron moottoriradalla. Kallio Racing on kilpailussa mukana koko trion voimin.