Vesa Kallio Alastarolla tuplavoittoon

Road Racingin tiivisvauhtinen SM-sarja jatkui Alastaron radalla ja viikonlopun ohjelmassa oli Superbike-luokassa kaksi osakilpailua.

Kauden kuudes osakilpailu ajettiin lauantaina, jolloin Valkeakosken Moottorikerhon Vesa Kallio oli KTM-pyörällään täysin omaa luokkaansa. Mies paransi omissa nimissään ollutta rataennätystä lukemiin 1.18,355.

Toiseksi ajanut Kawasaki-kuski Sami Penna jäi Kalliosta peräti yli 20 sekuntia. Kolmanneksi ajoi hienon kisan päätteeksi Matteo Mossa.

– Alku oli hankala, kun putosin paalupaikalta neljänneksi. Moottori pätki alussa ja luulin sen jo hajoavan. Kun tekninen häiriö poistui, pääsin nousemaan kärkeen aika nopeasti. Päätin vetää kovalla rytmillä loppuun saakka, joten ero muihin kasvoi reilun sekunnin kierroksella, Kallio selvitti.

Sunnuntaina kauden seitsemäs voitto

Vesa Kallio jatkoi voittoputkeaan myös sunnuntain kilpailussa, jolloin Eki Kaulamo ja Sami Penna jäivät reilun kuuden sekunnin päähän.

– Ajoin kilpailun viime vuoden mallisella kakkospyörälläni, jonka ajettavuus ja moottori ovat eri tyyppiset. Alussa jouduin hieman totuttelemaan, jonka jälkeen pääsin kärkeen ja kiristämään pienen etumatkan muihin, Kallio kertasi.

Kallio Racing Teamissa samanlaisella KTM-pyörällä ajava Kimmo Kesti ajoi tutulla radalla molemmissa kisoissa kympin kärkeen. Sijat 9 ja 10 takasivat Kestille alkukauden parhaan SM-pistesaaliin.

Teamin juniorina SM-sarjaa kiertää 14-vuotias tulokaskuski Joakim Niemi, joka saavutti sunnuntaina 125-kuutioisten luokassa kauden parhaan sijoituksensa. Niklas Ajon voittamassa kisassa Niemi ajoi viidenneksi.

– Joakim Niemellä oli hyvä kisa ja hän oli alussa neljäntenä. Renkaiden kulumisen takia nuorukaisella ei ollut tällä kertaa mahdollisuutta taistella podium-paikasta. Viides sija oli kuitenkin hyvä suoritus. Kimmo Kestin vauhti ja tulokset olivat myös kauden parhaalla tasolla, joten tuloksellisesti tämä oli meidän tiimille paras kisaviikonloppu, summasi omaa tiimiä kuljettajan roolin lisäksi vetävä Vesa Kallio tyytyväisenä.

Uusin numero