Verkot tötterölle tykittänyt Marquez: mahdotonta voittaa kaikkia kisoja!

Marquezilta udeltiin ensin sitä, näkeekö hän mahdollisena voittaa kauden kaikki 18 osakilpailua ja jo enemmän hilpeyttä herättäen sitä, olisiko hän jatkossa valmis kilpailemaan kahdessa luokassa.

"Olisihan se hauskaa…"

GP-sarjaa hallinnoivan Dornan espanjalaisen toimitusjohtajan Carmelo Ezpeletan huhutaan olevan tarvittaessa valmis rukkaamaan GP-viikonlopun aikatauluja siten, että hänen maanmiehelleen tarjoutuisi tosiaankin tilaisuus kilpailla kahdessa luokassa.

Niitä villeimpiä varikkohuhuja tai ei, mutta MotoGP-luokkaa ennen 125-kuutioisissa ja Moto2:sta mestaruudet kuitannut Marquez ampuu lonkalta alas moisen mahdollisuuden.

– Olisihan se hauskaa ajaa kahta luokkaa, mutta se on sittenkin aivan liian vaikeaa, tai oikeastaan lähes mahdotonta.

– Tilanne oli ennen toinen. Nykyään kuljettajan on esimerkiksi harjoitusten jälkeen jatkettava intensiivisisesti töitä varikkoboxissa teknisen ryhmän kanssa. Kuljettajan aika ei yksinkertaisesti enää riitä kahdessa luokassa kilpailemiseen.

"Joskus tulee päivä, kun
on mahdotonta voittaa"

Entä sitten 18 voittoa putkeen, eli puhdas saldo koko kaudella?

– Joskus vain tulee eteen se päivä, kenties jo ensi sunnuntaina, että on yksinkertaisesti mahdotonta voittaa, kuittaa Marquez.

Hondan kanssa jo hyvissä ajoin vuosiksi 2015 ja 2016 jatkosopimuksen solminut Marquez ajaa kotikisaansa Montmelon radalla Barcelonassa. Hän sijoittui viime kaudella Katalonian GP:ssä kolmanneksi Yamahan Jorge Lorenzon ja tallikaverinsa Dani Pedrosan takana.

– Monen silmissä voi vaikuttaa siltä, että se on katastrofi, jos en voita täällä. Tietenkin tunnen paineet, mutta tiedän, että se ei olisi suinkaan katastrofi, vaikka en ajaisikaan ykköseksi kuuden peräkkäisen voiton jälkeen. Ensimmäinen tavoite on tietenkin voittaa kisa ja se seuraava on yltää podiumille, Marquez rauhoittelee tilannetta.

Hirveän suuriin riskeihin ei ole todellakaan tarvetta, sillä Marquezilla on sarjan ensimmäisen kolmanneksen jälkeen jo 53 pisteen etu puolellaan lähimpään uhkaajaansa, eli Yamahan Valentino Rossiin.

Kuusi kisaa ja yhtä monta voittoa paalupaikalta ajettuna. Onhan se todella huima saldo.

Viimeisin numero