Vehviläinen virittää Suomen taisteluun MM-joukkuekisassa

Vehviläinen väistyi henkilökohtainen MM-pronssi kaulassaan ja olkapää osittain romuna kauden 2007 jälkeen huipulta, mutta siilinjärveläinen on pysynyt silti edelleen tiivisti ja tavoilleen uskollisesti crossikuvioissa mukana.
Vehviläinen on valjastettu Suomen manageriksi ja hengenluojaksi tulevana viikonvaihteena Italian Franciacortassa ajettavaan motocrossin MM-joukkuekisaan, jossa yllätysvalmiin sinivalkoisen kolmikon muodostavat Antti Pyrhönen, Harri Kullas ja Eero Remes.
Kaikki ovat kokeneita ja innokkaita kavereita, jotka tietävä mitä tekevät. Seuraan taustalta ajolinjoja ja sen sellaista, mutta kyllähän minä tunnen itseni tässä tilanteessa enemmänkin fiiliksen nostattajaksi, kuvailee Vehviläinen.

”Niin lujaa kuin mahdollista ja mielellään vähän kovempaakin”
Vehviläinen oli voittamassa tinkimättömällä asenteella Suomen kahta viimeistä, pronssista MM-joukkuemitalia vuosina 2002 ja 2003.
Pitää muistaa, että tämä on nimenomaan joukkuekilpailu. Itse lähdin aina tekemään töitä ensisijaisesti joukkueen eteen ja ajamaan niin lujaa kuin pystyin. Ja mielellään vielä vähän kovempaakin.
Kyyti on huipulla tunnetusti kylmää, mutta Vehviläinen uskoo sen ja joukkuekisan ilmapiirin innostavan kuljettajat entistäkin kovempiin suorituksiin. Haastajana matkassa olevalla Suomella ei pitäisi olla Franciacortassa ainakaan sen suurempia paineita harteillaan. Kaikki on vain voitettavaa.

Oma tasainen ajo ei ole riittävä tavoite. Toivon, että jokainen joukkueemme kuljettaja pistää Italiassa kauden parastaan ja mielellään vielä ylittää itsensä.

”Kullaksella tärkeä näytön paikka”
Pyrhönen teki tällä kaudella saman tempun kuin Vehviläinen kaksi vuotta sitten puristamalla MX3-luokassa MM-pronssia.
Pyrhönen ajoi hienon kauden tuoden samalla aivan uutta nostetta lajille Suomessa. Kokonaisuutta ajatellen koen kuitenkin parhaana asian Kullaksen kehityksen. Hän on selkeästi uusi huippukuskimme, joka lunastaa toivottavasti pikapuoliin paikkansa MM-sarjan MX2-luokassa. Tulevia tiimikuvioita ajatellen maailman parhaimmistoa vastaan kilpailtava joukkuekisa on Harrille todella tärkeä näytön paikka, tähdentää Vehviläinen.
Vehviläinen johti Suomen joukkuetta ensimmäisen kerran viime vuonna, jolloin sijoitus Englannin Doningtonissa oli 11:s triolla Pyrhönen, Kullas, Matti Seistola.
Haemme paikkaa kymmenen parhaan joukosta ja näen sen hyvinkin mahdolliseksi. Tavoite on kova, mutta tuntuma on se, että ainakaan lähikulmilta meille ei löydy haastajaa ehkä Viroa lukuun ottamatta. Lähdetään siitä, että olemme nopein maa näiltä korkeuksilta ja pyritään pistämään siitä vielä vähän paremmaksi.

USA:lla riittää nopeita haastajia
Franciacortassa on mukana ennätysmäiset 37 maata.
USA on kuitannut nimiinsä neljä viimeistä mestaruutta ja se on vahvoilla myös maratontaulukossa. USA on voittanut kaikkiaan 19 mestaruutta 62 mahdollisesta. Suomen kirkkain mitali on vuonna 1998 ajettu hopea. Kokoelmista löytyy sen lisäksi kuusi himmeintä mitalia.
USA on jälleen yksi suosikeista, vaikka se ei olekaan matkassa aivan parhaalla joukkueellaan. Italia on varmasti kova kotiyleisön edessä unohtamatta tietenkään Australiaa, Belgiaa ja Ranskaa. Riittäähän näitä, luettelee Vehviläinen.
Vehviläinen virittää Suomea Franciacortan yhdeksi mustaksi hevoseksi, mutta aivan kirkkaimman kärjen osalta hän vetää hihastaan yhden yllätysvalmiin ässän yli muiden.
Australialla ei ole mainittavaa menestystä näistä kisoista, mutta nyt se on ainakin paperilla todella kova nippu. Lisäksi MM-joukkuekisan supercross-tyyppinen rataa suosii amerikkalaisia ja australialaisia enemmän kuin niin sanottuja vanhemman koulukunnan kuljettajia.
Vehviläinen ei vaivaa kuitenkaan sen suuremmin ajatuksiaan Franciacortan luonteella. Menestys edellyttää nopeaa sopeutumista uusiin ja erilaisiin olosuhteisiin, joiden taakse ei voi piiloutua.

Laji kehittyy, pyörät kehittyvät ja radat kehittyvät. Näin se vaan menee.

Veikkaa Suomen joukkueen sijoitus ja voita kolmikon nimmareilla varustettu Biken t-paita. Lähetä veikkauksesi sähköpostilla osoitteeseen katja.hauhio@bike.fi tänään 30.9.!

Uusin numero