Vehniäinen palaa radalle

Vasemman ranteen leikkauksen vuoksi pitkällä sairaslomalla ollut Wehnä on odottanut tulisesti hetkeä, jolloin saa taas pukea ajovarusteet päälleen ja olla mukana kisailemassa SM-pisteistä.

– Polte kilpailemaan on ollut kova koko alkukauden ja olen saanut sitä jollaintavoin lievitettyä olemalla BMW-teamini teknisenä tukena kaikissa jo ajetuissa SM-osakilpailuissa. Ranne kun leikattiin toukokuussa oli minulle selvää, ettei ajamisesta tule ainakaan kahteen kuukauteen yhtään mitään. Ranteen kuntotutus on edennyt aikataulun mukaisesti, mutta operaatio oli sen verran vaativa ja tarvitsee aikaa totutella liikkeratoihin. Ranne on edelleen jäykkä ja kipeä, eikä siitä koskaan enään entisen veroista tulekaan, Vehniäinen toteaa.

– Mestaruustaisto on kohdaltani ohi tältäkaudelta, mutta radalla muuten tulen antamaan parhaan mahdollisen vastuksen, Wehnä puhkuu ja on myötätuntoinen tallikaverinsa Kaulamon loukkaantumisesta: tiedän tasan tarkaan miltä Ekistä nyt tuntuu

Kaulamon sairasloma jatkuu

3.SM osakilpailussa Kemorassa lauantain aika-ajojen kovimmasta kierrosajasta vastannut BMW-pilotti Eki Kaulamo kaatui rajusti aika-ajojen lopussa. Kaulamo loukkasi kaatuessaan polvensa josta on vaurioitunut sivuristiside ja nivelkierukassa on hiusmurtuma.

– Polvi vaatii leikkauksen, mutta se voidaan suorittaa myöhemminkin, sanoo Eki. Nyt vain parantelen polvea sellaiseen kuntoon, että voin osallistua kahteen viimeiseen SM osakilpailuun. Alastaro on pakko jättää väliin, harmittelee Kaulamo.

– No, juu astelen alttarillekin pitkäaikaisen tyttöystäväni, Minnan, kanssa seuraavana viikonloppuna. On siis parempi olla kävelykunnossa silloin, myhäilee Eki.

Tallipäällikkö Esko Kuparinen: – Ekin kaatuminen oli tietysti harmillinen koko tiimille, sillä Kaulamo on ollut todella hyvässä vauhdissa ja vahvasti mukana mestaruustaistossa. Nyt saadaan Wehnä mukaan ja se tuo oman uuden vivahteen Alastaron osakilpailuun. Vaikkakin Vehniäisen pitkä poissaolo radalta ja toipilaana olo varmasti vaikuttaa ajamiseen, uskon, että silti tullaan näkemään kilpailuhaluinen mies radalla.

Uusin numero