Vehniäinen jäätävä: tuplavoitto kruunasi 23 SM-kullan rataketun kauden

Kokenut Vehniäinen varmisti näin itselleen JR2A-luokan pronssin Kuhmon kisan avauspäivänä sinetöityneen JR1A-luokan mestaruuden lisäksi. Kyseinen SM-kulta oli jo Vehniäisen uran 23:s.

JR2A-luokan kilpailusta kehkeytyi hieno jännitysnäytelmä. Erot olivat todella pieniä ja Vehniäinen ratkaisi voiton ainoastaan sekunnin osien erolla Ville Töhöseen.

– Olipahan hieno kisa ja piti ajaa kilpaa jokainen metri. Pyörän säätömuutokset eilisestä auttoivat merkittävästi ja vauhti parani paljon. Nyt luottamus oli hyvä ja pyörä meni sinne mihin pitikin. Hieno voitto, Vehniäinen korosti tiedotteessaan.

JR1A-luokan voitto tuli lahjaksi, kun koko kilpailun johtanut Juho Johansson kaatui viimeisellä kierroksella ja Vehniäinen ajoi voittajana maaliin.

– Näkyvyys oli todella huono, kun edellä ajavista lensi paljon sohjoa. Meni kauan ennen kuin pääsin toiseksi. Johansson oli siinä vaiheessa selvässä johdossa ja en olisi saanut häntä ajamalla kiinni. Harmitti oikein kilpakumppanin puolesta, kun hän kaatui ja nousin johtoon viimeisellä kierroksella, totesi Vehniäinen.

Tulokset, JR2A:
1. Kari Vehniäinen
2. Ville Töhönen
3. Ossi Ojala

JR1A:
1. Kari Vehniäinen
2. Herman Kenkkilä
3. Juho Johansson

Jääradan Suomen mestarit:
JR2A: Ville Töhönen, Kuopion moottorikerho
JR1A: Kari Vehniäinen, Konneveden moottorikerho/ urheiluautoilijat
JR3A: Ville Töhönen, Kuopion moottorikerho

Täydelliset tulokset:
http://www.iceroadracing.com/fi/templates/arkisto/content/2015/Tulokset/JRpist2015_6.pdf

Uusin numero