Vehkonen yhä veteraanien kingi

Vehkonen ei päässyt kummankaan erän startista aivan MXV40-luokan kärkeen, mutta nousi nopeasti ykköseksi ja karkasi muilta. Vehkosen takana väännettiin astetta tiukemmin muista sijoista, Mika Kuusisto oli molempien erien kakkonen. Vehkonen on nyt voittanut kaikki kauden kuusi kilpailuerää.

Rantanen oli puolestaan Vehkostakin ylivoimaisempi MXV50-luokan Suomen Cupin erissä. Ensimmäisessä erässä voittomarginaali Jari Lehtoon nähden oli hiukan vajaat viisikymmentä sekuntia. Toisessa rata oli jo kulunut raskaampaan kuntoon ja mitä oletettavimmin luokan kovakuntoisin mies huristeli erässä noin puolentoista minuutin karkumatkalle, kakkoseksi ajoi taas Lehto. Myös Rantanen on ollut voittamaton kaikki kauden kuusi erää.

MXJ:ssä Mika Tamminen keräsi päivän parhaan Pohjoisenkierros-pistepotin erien kolmos- ja ykkössijoilla. Koko kierroksen voitto kirjattiin Tammiselle viidentoista pisteen erolla ennen Samuli Launosta. MXC/B:ssä päivän kisaryhmien parhaat olivat Matias Siekkinen ja Joel Kolehmainen. Kolehmainen voitti kierroksen kokonaiskisan voittamalla kaikki kahdeksan erää.

Kim Savasteelle tuli Raahen toisessa erässä pieni työtapaturma, 10-vuotias huippulahjakkuus kolautti toisen erän kärkitaistelussa yhteen hyvän vastuksen Raahen pehmeällä hiekalla antaneen Jere Haaviston kanssa. Molemmat kaatuivat, Haavisto pääsi melko nopeasti pystyyn, mutta pienikokoinen Savaste joutui punnertamaan hankalaan asentoon kaatunutta pyöräänsä pystyyn kauan. Haavisto ehti nousta erävoittoon, mutta Savasteen kiri ei enää riittänyt kuin kakkoseksi. Näin MXC/C-luokan turneen kokonaisvoitto kirjattiin Savasteelle seitsemällä voitolla ja yhdellä kakkossijalla.

Niko Huuskonen pääsi tuulettamaan Raahessa kiertueen toista erävoittoaan MXB:n avauserässä. Toisen erä voitti vain Raahessa ajanut Mikko Sironen. Turneen kokonaisvoitto kirjattiin Toni Niemiselle.

Tiedote: Totti Raittila

Uusin numero