Vauhtiveikko Guy Martin pelasti lapsuudenkylänsä peruspalvelut

Ensin kylästä lähti kauppa, sitten posti, sitten teurastaja, sitten lääkäri, ja kohta lähtisi pubi. Sitten tuli Guy Martin.
Moottoripyöräilijä, vauhtiveikko ja tv-persoona Guy Martin osti lapsuudenkylänsä Kirmingtonin pubin The Marrowbone and Cleaverin, joka oli menossa huutokauppaan ja kohti loppuaan.

Nyt pubia vetää Guy Martinin sisko Sally Martin.

“Pubissa on kymmenen työntekijää. Guylla on paljon hienoja ja hulluja ideoita, joita pubissa voisi toteuttaa”, Sally Martin kertoo.

Yksi Guy Martinin ideoista on käynnistää pubissa moottori kerran kuukaudessa. Eikä mikä tahansa moottori, vaan Rolls Roycen Merlin -moottori vuoden 1942 Lancaster-pommittajasta. Se on Martinin on oma ja hänelle hyvin rakas.

Kirmingtoniin perustettiin toisen maailmansodan aikana RAF:n lentokenttä pommikoneille.

Martin kertoi suhteestaan The Marrowbone and Cleaver -pubiin elämänkertakirjassaan:
“Rankempaa ryyppäämistä elämässäni sisältänyt ajanjakso oli lyhyt, se alkoi 15-vuotiaana ja päättyi 16-vuotiaana. Meille nuorille ei myyty alkoholia Kirmingtonin The Marrowbone and Cleaver -pubissa kuin aivan erityisinä päivinä, koska pubin omistaja ja työntekijät tunsivat vanhempamme tai meidät ja olivat nähneet meidän kasvavan.”

Martin kunnosti pubin uuteen kukoistukseen. Sally-sisko jätti sairaanhoitajan opintonsa ja lähti pyörittämään pubia.

“Moni kysyy, onko Guy täällä välillä töissä, mutta ei hän ole. Guy käy toki paikalla aina, kun ehtii”, Sally Martin kertoo. “Koko yhteisö on todella iloinen, että pubi säilyi.”

Guy Martin jopa kehitti paikallisen pienpanimon kanssa oman pubioluen, jonka hanassa on Martinin logo, irvistävä pääkallo ja ristikkäiset jakoavaimet.
 
Martin ilmoitti pari viikkoa sitten, että hän jatkaa sittenkin ratamoottoripyöräilijän uraansa ja ajaa Hondalla muun muassa Mansaaren TT-ajot.