Vauhtia ja epäonnea Saksassa

Yamaha-kuljettaja kärsi pitovaikeuksista Supersport-luokan aika-ajoissa, kun pehmeämmällä renkaalla ajettaessa alustan säädöt eivät toimineet kuljettajan toivomalla tavalla.

– Alustaongelmat verottivat vauhtia. Ongelma oli sama kuin kauden avauskisassakin, joten en pystynyt hyödyntämään pehmeämmän renkaan pitoa Lähtöpaikaksi jäi 12. ruutu, mutta tiesin kisasäätöjen olevan kilpailukykyisemmät kovemman renkaan myötä, Lauslehto kertasi.

Nurburgringin ensimmäisessä kisastartissa Lauslehto taisteli muutaman kilpakumppanin kanssa kuudennesta sijasta, mutta joutui maalilinjalla tyytymään kahdeksanteen sijaan. Eroa kärkeen kertyi 17,9 sekuntia.

Saksalainen Yamaha-kuljettaja Jesco Gunther onnistui voittamaan molemmat kisalähdöt.

Toinen startti oli suomalaisittain epäonninen, kun Tatu Lauslehto havaitsi kytkinongelman jo lämmittelykierroksella.

– Tiesin, että ongelmia tulee lähtökiihdytyksessä, ja niinhän siinä kävikin. Putosin alussa sijalle 25, josta nousin lopulta sijalle 17. Kisan aikana vauhti oli hyvällä tasolla ja ajoinkin kilpailun neljänneksi nopeimman kierrosajan.

Lauslehdon kilpailukalusto saapuu alkuviikon aikana takaisin Suomeen. Huoltotoimien jälkeen tiimi päättää, että osallistuuko se tulevana viikonloppuna ajettavaan Road Racingin SM-avaukseen Jurvassa.

– Kesän aikataulun puitteissa olisi tarkoitus kilpailla myös muutamassa SM-sarjan kisassa. Jos kytkimen ongelmat saadaan selvitettyä, lähden kyllä mittaamaan kotimaan sarjan tasoa testimielellä, Lauslehto päätti.

Uusin numero