Vasta 8-vuotias RR-lupaus Rico Salmela suuntaa maailmalle

Ystävänpäivänä kahdeksan vuotta täyttänyt nokialainen on iästään huolimatta jo ”vanha tekijä” RR-piireissä. Salmela saavutti kaikkien aikojen nuorimpana, eli 6-vuotiaana kuljettajana aikoinaan Minimoto Junior A-luokan Suomen mestaruuden.

Vauhdikas veijari suuntasi jo viime vuonna maailmalle ja samalla tiellä jatketaan. Seuraavaksi Salmelaa kutsuu moottoripyöräurheilun katedraaliksi mainostettu Assenin legendaarinen GP-rata Hollannissa.

– Hollannin minimotosarjan avaus ajetaan lauantaina Assenissa, josta on tarkoitus lähteä hakemaan vauhtia ja kokemusta tulevaisuutta varten, kertoo Salmela.

Kotipuolessa koulu painaa päälle, joten aika ei ole ollut vielä kypsä talven ulkomaan leireille.

– Lähtökohdat Asseniin eivät ole kovin kummoiset Suomen vähäisten treenimahdollisuuksien vuoksi. Onneksi pääsin sentään ajamaan MP-messujen radalla pari päivää, joten talvi ei jäänyt sentään kokonaan ajamatta.

Salmela on valmis ottamaan alkavalla seuraavan suuremman stepin urallaan. Pääpaino on Minimotossa ja tavoitteet EM-sarjassa, mutta matkaan mahtuu myös paljon muuta mielenkiintoista.

– Ajan tänä vuonna myös MiniGP-luokassa Honda NSF100-pyörällä. Se on kuitenkin minulle vielä sivuluokka. Tarkoitukseni on kiertää Minimotojen EM-sarja. Nyt vain odotellaan, että EM-sarjan kalenteri julkaistaan, virtaa täynnä oleva Salmela sanoo malttamattomana.

Vauhdissa ja asenteessa löytyy.

Uusin numero