Varkaat veivät Seistolan pyörän ja mahdollisuudet MM-mitaliin

Kun kilpailupäivän oli määrä käynnistyä pirkkalalainen Seistola kuitenkin huomasi hänen pyöränsä tulleen varastetuksi pyörien yölliseltä säilytysalueelta, suljetulta varikolta, jonne kenelläkään ei pitäisi olla pääsyä ja jonka pitäisi olla vartioitu.

Seistolan Husqvarnan lisäksi varkaille oli yöllä kelvannut saman luokan ranskalaisen Rodrig Thainin HM-Honda sekä espanjalaisen Lorenzo Santolinon Husqvarna. Kilpailun tuomaristo päätti tapauksen takia, ettei E1-luokalle jaeta sunnuntaina lainkaan MM-pisteitä.

Suomalaisittain päätös tarkoitti sitä, etteivät sarjassa neljäntenä ollut Eero Remes ja viidettä paikkaa pitänyt Seistola päässeet yrittämään nousua MM-pronssille tai jopa -hopealle.

E1-luokan maailmanmestaruuden vei ranskalainen Antoine Meo, MM-hopeaa otti saman maan Thain ja MM-pronssia italialainen Thomas Oldrati. Remes oli siis neljäs ja Seistola viides. Antti Hellstenin loppusijoitukseksi kirjattiin 12:s tila.

– Aivan käsittämätön juttu, että pyörät on voitu varastaa. ”Parc fermellä” piti olla vartiointi, mutta jossain vaiheessa on päästy varastamaan pyöriä. Ja vasta aamulla, kun piti lähteä ajamaan, huomattiin, että kolme pyörää puuttuu, Seistola hämmästeli.

– Ei ole tullut mitään selvityksiä, miksi näin kävi. Aamulla vain kaikki pyörittelivät silmiään ranskalaiseen tapaan.

– Nyt tulikin sitten vaikealle ja ailahtelevalle kaudelle näinkin huono ja typerä loppu, etten edes päässyt taistelemaan mitalista tai saamaan hyvää fiilistä ajooni. Minulle ja Remekselle nämä tapahtumat tarkoittivat todella huonoa, Thainille ja Oldratille hyvää.

Kilpailun tuomaristo päätti, että E1-luokassa ajetaan kuitenkin kilpaa, vaikkei pisteitä jaetakaan. Voiton vei ylivoimaisella tavalla Meo. Vailla taistelutahtoa ajanut Remes oli neljäs, ja Hellsten päätti jättää päivän kesken saatuaan varmistuksen pisteittä ajamisesta.

Seistola allekirjoitti kilpailun alusviikolla vuoden jatkosopimuksen Husqvarnan tehdastiimin kanssa, ja viime vuoden MM-pronssimitalisti aikookin taistella ensi kaudella E1-luokan maailmanmestaruudesta.

Juha Salminen ajoi sunnuntaina E2-luokassa toiseksi. Maailmanmestariksi kruunattiin kuitenkin ensimmäistä kertaa urallaan ranskalainen Pierre-Alexandre Renet. MM-hopeaa nappasi espanjalainen Cristobal Guerrero, ja MM-pronssia Salminen.

E3-luokassa maailmanmestari on ranskalainen Christophe Nambotin, joka myös voitti sunnuntaina. MM-hopean otti Ruotsin Joakim Ljunggren ennen MM-pronssille yltänyttä virolaista Aigar Leokia. Suomen Marko Tarkkala ajoi sunnuntaina kymmenenneksi ja oli MM-loppupisteissä kuudes.
 
E1-luokka, MM-loppupisteet:
1. Antoine Meo, FRA, KTM, 257
2. Rodrig Thain, FRA, HM-Honda, 191
3. Thomas Oldrati, ITA, KTM, 179
4. Eero Remes, FIN, KTM, 177
5. Matti Seistola, FIN, Husqvarna, 172
…12. Antti Hellsten, FIN, TM, 61
 
E2-luokka, MM-loppupisteet:
1. Pierre-Alexandre Renet, FRA, Husaberg, 260
2. Cristobal Guerrero, ESP, KTM, 243
3. Juha Salminen, FIN, Husqvarna, 236
 
E3-luokka, MM-loppupisteet:
1. Christopher Nambotin, FRA, KTM, 314
2. Joakim Ljunggren, SWE, Husaberg, 238
3. Aigar Leok, EST, TM, 232
…6. Marko Tarkkala, FIN, Beta, 141

Uusin numero