Varjosesta uusi osakilpailuvoittaja motocrossin MX-liigassa Porissa

Kimi Koskinen jatkoi puolestaan voittojen tiellä MX-liigan kolmannessa osakilpailussa MXC/C-luokassa ja Kasper Kangasniemi oli yhtä vakuuttava MXC/B-luokassa.

Alle 15-vuotiaiden kuljettajien junioripäivän MX65-luokassa oli odotettavissa Sampo Rainion puhtaan voittokulun jatkuminen, sillä sen verran vakuuttava Hyvinkään Moottorikerhon kuljettaja on ollut.

Rainion avauserä käynnistyi kuitenkin heikolla startilla, minkä lisäksi hän kaatui alkumatkasta. Rainio nousi vielä kärkeen, mutta erän jälkeen häntä rangaistiin heiluvan keltaisen lipun aikana ohittamisesta. Näin Rainion sijoitus laski kymmenen pykälää ollen 11. Toisen erän Rainio voitti, mutta hän jäi yhteistuloksissa neljänneksi.

65-kuutioisten pyörien luokan yhteistulosten voittoon ajoi avauserää johtanut, mutta kaatumisen jäljiltä toiseksi jäänyt Miro Varjonen. Rainion rangaistuksen myötä Turun Seudun Moottoriurheilijoiden kuljettaja nousi ykköseksi, mikä oli hänen uransa ensimmäinen erävoitto.

Toisessa erässä Varjonen oli kolmas, mikä varmisti hänelle MX65-luokan osakilpailvoiton. Toiseksi ajoi kahden kakkossijan turvin Karkkilan Moottorikerhon Kaapo Kalatie. Kolmas oli Lohjan Seudun Moottorikerhon Kasimir Hindersson.

– Tuntuu tosi hyvältä. En oikein osaa selittää, kuinka hyvältä. Ajoni tuntui mukavalta eikä ollut suurempia ongelmia. Luulin, että Kalatie voittaa, jos jään toisessa erässä hänen taakseen. Oli mielettömän kiva yllätys, että voitinkin, yhdeksänvuotias Varjonen riemuitsi.

Pyöräkokoa suuremmassa luokassa, eli MXC/C:ssä Kimi Koskinen ajoi jälleen 65-luokan EM-karsintasarjan kiireidensä keskellä kotimaassa. Sipoon Moottorikerhon Koskinen käskytti 85-kuutioista pyöräänsä mallikkaasti ottaen kaksi erävoittoa.

– Ajoin omaa ajoani ilman tyhmiä virheitä ja kovalla sykkeellä. Rata kului toiseen erään aika isollekin patille, mutta nautin enkä varmistellut, vaan vedin täysillä koko ajan, MXC/B-luokkaan voittojensa myötä noussut Koskinen kuvaili.

MXC/C-luokan kakkospaikan otti Hyvinkään Moottorikerhon Timi Nyman ja kolmospaikan Kaarina Motocrossin Mikael Palohuhta.

MXC/B-luokassa ykköstilat matkasivat Kasper Kangasniemelle. Kangasalan Moottorikerhon juniori oli erinomaisessa vauhdissa, sillä hän haastoi toden teolla samassa erässä, MX-liigan ulkopuolisena ajaneet MXC/A-luokan kuljettajat.

Kahden luokan yhteistulosten kärkivauhtiin Kangasniemellä ei lopulta ollut asiaa, mutta hän ehti silti johtaa avauserää hetken aikaa lähdön jälkeen.

– Kulki hyvin, mutta kaaduin kuitenkin päivän aikana pari kertaa. Olen kaatuillut muissakin kisoissa, kun on ollut epäonnea. Onneksi olen silti pystynyt ajamaan voittoja, kuten nytkin, Kangasniemi kertoi.

MXC/B-luokassa kakkospaikan otti Ylivieskan Moottorikerhon Kasperi Hämäläinen ja kolmostilan Salpausselän Moottorikerhon Leevi Timonen.

MXC/A-luokassa kolmen kärjen muodostivat Jalasjärven Moottorikerho/UA:n Kevin Ragnell, Lohjan Seudun Moottorikerhon Rasmus Kumaja ja Jämsän Seudun Moottorikerhon Pyry Juupaluoma.

MX-liiga jatkuu isojen pyörien osalta samalla Porin Yyterin radalla sunnuntaina.

MX65:
1. Miro Varjonen, TSMU, KTM, 45 pistettä
2. Kaapo Kalatie, KarkMK, KTM, 44p.
3. Kasimir Hindersson, LosMK, KTM, 38p.

MX65, B-finaali:
1. Aapo Hakuni, RiMPKK, KTM, 47p.
2. Kimi Tammi, TMK, KTM, 47p.
3. Topias Reinikainen, VMK, KTM, 40p.

MXC/C:
1. Kimi Koskinen, SiMK, KTM, 50p.
2. Timi Nyman, HyMK, KTM, 42p.
3. Mikael Palohuhta, KMX, Kawasaki, 37p.

MXC/C, B-finaali:
1. Topias Rintala, TSMU, Kawasaki, 50p.
2. Markus Ruohola, RaSMK, Yamaha, 44p.
3. Jimi Nyman, TuMK, Husqvarna, 38p.

MXC/B:
1. Kasper Kangasniemi, KaMoKe, KTM, 50p.
2. Kasperi Hämäläinen, YliMK, KTM, 44p.
3. Leevi Timonen, SsMK, KTM, 40p.

MXC/A:
1. Kevin Ragnell, JaMoKe/UA, 50p.
2. Rasmus Kumaja, LosMK, KTM, 44p.
3. Pyry Juupaluoma, JSMK, Kawasaki, 40p.

Kaikki tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/1141932

Sarjataulukot:
www.kisainfo.net/MX-sarjat.asp
 

Uusin numero