Valtonen varasti shown Pärnussa

Kuussatasissa naantalilainen Valter Patronen jatkoi voittoputkeaan. Pikkuluokassa, Moto kolmosissa ykkönen oli varkautelainen Peter Paloranta ja sivuvaunuissa hämeenlinnalaispilotti Petri Makkula kyydissään Tomi Koskinen.

Saksan IDM-sarjaa ajava Ville Valtonen näytti keskieuroopan tason voittamalla Superbike-luokan kahdeksan kierroksisen kilpailun. Paalulta startanneen Valtosen voitto ei kuitenkaan irronnut helpolla, sillä virolaispilotti Hanne Velt ahdisti kotkalaista koko matkan ruutulipulle asti.

– Samoilla renkailla ajoin, mitä aika-ajossa, mutta pitoa ei löytynyt. Ilmeisesti radan pinta oli nyt kylmempi kuin aamupäivällä, mietiskeli voittaja maalissa.

– Täysiä piti ajaa koko ajan, kuvaili Valtonen tiukkaa kilpailua.

Eestin Martin Pärtelpoeg täydensi palkintopallin, mutta toiseksi korkeimmat SM-pisteet saalisti sarjakärki Tapio Pirilä kaasuteltuaan maaliin neljäntenä. Kilpailun viides oli Matteo Mossa ansaiten kolmanneksi eniten SM-pisteitä.

Sarjassa Pirilä säilytti sarjajohtonsa ja Mossa vankisti asemiaan kakkosena. Pärnussa kuudenneksi jätetty Lasse Kärki on sarjassa kolmantena.

Superstock 600-luokassa voittoon ajanut Valter Patronen starttasi matkaan kakkosruudusta. Naantalilainen otti kilpailun ohjat jo ensimmäisellä kierroksella ratkaisten pelin ohittaessaan paalulta startanneen eestiläispilotti Kristian Beljajevin.

Paalupaikkamiehen matka katkesi jo radan ensimmäiseen oikealle taittuvaan kaarteeseen kun ajopeli lipsahti alta. Patrosen seuraksi palkintopallille kipusi kaksi virolaista. Hannes Soomer oli toinen ja Kristjan Sepa kolmas.

Toiseksi eniten SM-pisteitä haali neljänneksi kiirehtinyt Aki Valkila kukistaen Mika Koivuniemen viimeisellä kierroksella. Patronen johtaa sarjaa 24 pisteen erolla Pärnussa kahdeksanneksi ajaneeseen Jesse Maikolaan. Valkila kipusi pisteissä kolmanneksi. Sarjakärki Patronen ei ollut täysin tyytyväinen päivän tapahtumiin.

– Aika-ajossa en saanut aikaiseksi yhtään kunnon kierrosta, kun aina oli joku hitaampi linjalla. On muuten aika vaarallista, että radalla on yhtaikaa B-luokan kuskit. Nopeuserot on liian isoja, totesi naantalilainen, joka joutui pistämään kilpailussa kaikki peliin ainoastaan alkukierroksilla.

– Menin maksimia alussa, mutta kun visiiriin tuli kisan lopulla muutamia vesipisaroita heivasin kyytiä sellaset puoli sekuntia kierroksella.

Peter Paloranta varmisteli sarjajohtoaan ajajapulaa poteneessa pikkuluokassa. Henna Ylijoki oli kilpailussa toinen ja sarjakakkonen Leevi Johansson kolmas.

Sivuvaunujen sadekeli kilpailun voitti Petri Makkula/Tomi Koskinen kaksikko kukistaen sekunnin erolla hallitsevan mestaripariin Eero Pärm/Mairon Meius. Sarjakärki Markku Artiola/Joonas Salu oli kolmas kolme sekuntia Makkulalle hävinneenä. Makkula hehkutti sadekelikumien pitoa.

– Renkaat piti mahtavasti ja onnistuin säätämään jarrupaineet oikein. Täysiä mentiin, enkä yhtään tiennyt kuinka lähellä kaverit tulee, summasi hämeenlinnalainen kilpailunsa.

Ratamoottoripyöräily SM-sarja 3/6 kilpailuviikonloppu Auto24ring, Pärnu tulokset: