Valentino Rossin VR46 viemässä Tech 3 satelliittipaikan Yamahalla

Rossi täyttää pian 39 vuotta, ja hänen sopimuksensa Yamahan kanssa päättyy ensi kauden jälkeen. Monet asiantuntijat pitävät selvänä, että Rossi jatkaa tiiminsä päällikkönä, kun ajoura loppuu.

Rossin VR46 kilpailee jo niin Moto2:ssa kuin Moto3:ssakin. MotoGP:n promoottorin Dornan johtaja Carmelo Ezpeleta on jo sanonut, että kuninkuusluokassakin on aina tilaa Rossin tiimille, vaikka periaatteessa tilaa on vain 24 pyörälle.

Rossin pitkä historia Yamahan kanssa taannee hänen tiimilleen Yamahan moottorit, jos nousu kuninkuusluokkaan toteutuu. Yamahalla on kuitenkin ollut perinteisesti vain yksi satelliittitiimi, joten ratkaisu tarkoittaisi Tech 3:n hylkäämistä.

”Kävin jo aiheesta keskusteluja Yamahan kanssa ja kysyin, voisiko heillä olla kuusi pyörää MotoGP-lähtöruudukossa. Vastaus oli selvä: ei voi, se on liikaa”, kertoo Tech 3:n pomo Herve Poncharal.

”Kysyin seuraavaksi kumman he valitsevat, jos pitää ottaa joko Tech3 tai VR46. Sekin vastaus oli selvä: VR46. Joten sikäli se on selvä peli.”

Kaikki nykyiset satelliittitiimit ovat Dornan sopimuksen mukaan mukana vuoteen 2021 asti. Jos uusia tiimejä ennen sitä tulee, sen olisi ostettava joku nykytiimeistä tai saatava niin Dornan kuin kaikkien tiimien hyväksyntä.

 ”Sääntöjen mukaan sarjaan ei voi tulla noin vain. Minä en ainakaan halua mitään yhteistyötä Valentino Rossin kanssa. Ehkä hän voi ostaa Asparin, Avintian, tai LCR:n, mutta en usko Rossin haluavan sitä. Enkä usko kaikkien hyväksyvän uutta tiimiä mukaan. Jos Rossin tiimi tulee, se tapahtuu siis aikaisintaan vuonna 2022”, Poncharal sanoo.
 

Uusin numero