Valentino Rossin veli ei kiirehdi MotoGP:hen: ”Pitää olla oikea ajoitus, en halua väkisin kisaamaan Valentinon kanssa”

Rossin VR46-tiimissä ajava Marini voitti viime kaudella ensimmäisen Moto2-kilpailunsa Malesiassa. Hän oli MM-sarjassa seitsemäs, tallikaveri Francesco Bagnaia voitti mestaruuden ja siirtyi kuninkuusluokkaan. Hyvä kausi voisi nostaa myös Marinin 2020 MotoGP:hen. Marini ei kuitenkaan halua kiiruhtaa. Pysyihän Johann Zarcokin Moto2:ssa vielä vuoden voitettuaan mestaruuden odottamassa riittävän hyvää ajopaikkaa MotoGP:ssä.

”Sillä ei ole merkitystä, kuinka hyvän kauden ajan. Tavoitteeni on tietenkin voittaa mestaruus, mutta niin se on monella muullakin. Asia ei kuitenkaan mene niin, että vaikka voittaisin mestaruuden, olen seuraavalla kaudella automaattisesti MotoGP:ssä. On oltava hyvin tarkka, millainen sopimustilanne MotoGP:ssä on. Monilla on nyt kaksivuotinen sopimus, vain harvalla yksivuotinen. On odotettava oikeaa tilaisuutta”, Marini sanoo.

”Katsotaan, mitä vuoden aikana tapahtuu, mutta en todellakaan halia liiaksi kiiruhtaa MotoGP:hen.”

Marini ei anna liiaksi arvoa sille, että pääsisi ajamaan yhdessä veljensä kanssa.

”Totta kai se olisi kiehtovaa, mutta meidän molempien on ajateltava, mikä on parhaaksi omalla uralla. En halua vaarantaa omaa uraani sillä, että voisin ajaa vuoden yhdessä Valentinon kanssa. Tärkeintä on, että ajan hyvän kauden nyt, sen jälkeen pitää arvioida tilanne tarkkaan erityisen selväjärkisesti.”

Marini ei halua ainakaan samaa kuin Moto2-mestaruuden 2017 voittanut Franco Morbidelli, jolla oli hankala debyyttikausi MotoGP:ssä Marc VDS:llä.

”Etenkin tämän päivän MotoGP:ssä on todella tärkeää, että saapuu oikeaan aikaan oikeaan tiimiin, joka on kilpailukykyinen. Morbidelli meni viime kaudella tiimiin, jonka pyörä ei vastannut hänen kykyjään. Minä en halua samanlaiseen tilanteeseen. Mieluummin jään Moto2:een ja jään voittamaan ja odottamaan tilaisuuttani”, Marini sanoo.