Valentino Rossilta kädenojennus Marquezille: ”Aika-ajossa on vaikea nähdä, mitä takanasi tapahtuu”

Rossi ajoi kilpailun viitosruutuun.

”En nähnyt, mitä Marquezin ja Maverick Vinalesin välillä tapahtui, enkä halua nyt luoda minkäänlaista hämmennystä”, Rossi tyytyi sanomaan.

Rossi heitti kuitenkin kommentin, joka voidaan tulkita jopa pieneksi kädenojennukseksi veriviholliselle Marquezille.

”Aika-ajoissa jokainen keskittyy vain itseensä. Viime vuonna minua syytettiin täällä epäselvän tilanteen aiheuttamisesta. Kun keskittyminen on vain omassa nopeassa kierroksessa, on hankala nähdä, mitä takanasi tapahtuu”, Tohtori sanaili.

Rossi oli tyytyväinen siihen, mitä turvallisuuskomission kanssa keskusteltiin.

”Oli tärkeää puhua näistä asioista suoraan. He kertoivat tulevansa toimimaan entistä suoremmin, jos kilpailuissa tapahtuu epäilyttäviä suoria kontakteja. Nähtäväksi jää, miten se toimii.”

Sunnuntain kilpailua Rossi odottaa innoissaan, vaikka ei ihan kärjestä pääse lähtemäänkään.

”Sekä perjantaina että lauantaina koin olevani nopea. Säilytin hyvän vauhdin koko ajan. Pyöräni tuntuu toimivan täällä ihan hyvin. Tuntuu siltä, että pystyn ajamaan täällä hyvin ja pitämään myös hauskaa, se on kaikkein tärkeintä.”

”Olisi tietysti ollut hienoa päästä eturiviin. Olisin voinut siinä onnistuakin, mutta nopeimmalla kierroksellani pari jarrutusta ja kiihdytystä meni hiukan pieleen. En pystynyt puskemaan ihan niin kovaa kuin olisin halunnut, joten muutama kaveri löi minut. Viitospaikka ei ole kuitenkaan huono, itse asiassa se on paras lähtöpaikkani tällä kaudella.”

Marc Marquez on ollut joka kerta kunkku tällä radalla, Rossi olettaa hänen olevan nopea nytkin.

”Voimme vielä parantaa tiettyjä yksityiskohtia pyörän kanssa, toivotaan, ettei kilpailun aikana sataisi. Uskon, että Maverick Vinales ja Marc Marquez ovat hiukan minua nopeampia kisavauhdeissa. Sitten tuleekin iso nippu kavereita, jotka taistelevat paikasta palkintopallille: Andrea Iannone, Johann Zarco, Cal Crutchlow ja ehkä joku muukin.”

Uusin numero