Valentino Rossi vei velipuolensa tuulitunneliin

Giovanni Guzarrin johtamassa Moto2-luokan Forward Racing-tiimissä kilpailevien Marinin ja Baldassarrin MM-kausi ei ole sujunut tavoitteiden mukaan.

Balsassarrin 47 pistettä oikeuttavat kauden puolivälissä 11. sijaan. Rookie-kuljettaja Marini on puolestaan 19:ntenä pistein 20. Hallitsevana mestarina Moto2-luokan kärjessä kiitävällä Ajo Motorsportin Johann Zarcolla on koossa jo 151 pistettä.

Marinin ja Baldassarrin vauhti on ollut kuitenkin nousujohteista ja Rossi odottaa suojateiltaan kauden jälkimmäisellä puoliskolla yhä parempaa. Baldassarri sijoittui kesätauon alla ajetussa Saksan GP:ssä viidenneksi ja Marini uransa tähän mennessä parhaallaan kuudenneksi.

Rossi odottaa velipuolensa vakiinnuttavan paikkansa kymmenen nopeimman nipussa ja komensi tätä tavoitetta tukeakseen ensi keskiviikkona 19 vuotta täyttävän Marinin Perugian yliopiston ”Raffaele Ballin” tuulitunneliin professori Francesco Castellanin valvonnassa.

Parempaa ajoasentoa ja aerodynamiikkaa hakenut Marini ei pistänyt komennusta suinkaan pahakseen, päinvastoin.

– Tuulitunnelissa vietetty päivä oli erittäin hyödyllinen. Meillä on nyt paljon dataa tutkittavana ja olen varma siitä, että saamme sen, sekä muiden pienten parannusten kautta enemmän suorituskykyä erityisesti pitkille suorille. Palautetta tästä on luvassa tositoimissa heti ensi viikolla, Marini viittaa Red Bull Ringillä ajettavaan Itävallan GP:hen.