Valentino Rossi: ”Tarvitsemme ihmeen, jos aiomme voittaa tällä kaudella”

Rossi ja tallikaveri Maverick Vinales olivat perjantain toisissa harjoituksissa sijoilla yhdeksän ja kymmenen. Ero nopeimman ajan ajaneeseen Hondan Marc Marqueziin oli yli sekunnin.

Yamahan voitoton putki on jo 22 kilpailun mittainen, pisin tehtaan historiassa. Kautta on jäljellä kuusi kilpailua, joten voitoton vuosi on enemmän kuin mahdollinen.

”Tehtäväni on tietysti yrittää kaikkeni, mutta ilman ihmettä emme tule voittamaan kilpailua tällä kaudella. Pakko on silti pysyä rauhallisena ja toivoa parempaa tulevaisuutta. Ongelmamme on edelleen kisavauhti. Olimme esimerkiksi Misanon harjoituksissa vain kymmenyksen kärjestä, mutta kilpailussa ero oli joka kierroksella 0,6-0,7 sekuntia”, Rossi harmittelee.

”Misanon rata oli sitä paitsi meille sopiva, mutta tämä rata ei sellainen ole. Mutta tämä on tilanne nyt ja pakko on yrittää.”

Vinales tuli Aragoniaan luottavaisena, kun elokuun lopun testit samalla radalla menivät oikein hyvin. Perjantaina hän ei kuitenkaan löytänyt lainkaan pitoa.

”Testit menivät täällä erittäin hyvin, joten ehkä yritin siksi vähän liikaakin. Pitoa ei ollut nyt jostain syystä yhtään. Joudun pidon puuttumisen vuoksi tulemaan mutkiin todella hiljaa, joten kiihdytyskään ei onnistu. Alla oli ihan samat renkaatkin kuin testeissä, joten meidän on selvitettävä, mistä tämä oikein johtuu”, Vinales äimisteli.
 

Uusin numero