Valentino Rossi synkkänä Yamahan tilanteesta: ” Jos huomenna ajettaisiin kilpailu, voisimme olla ehkä sijoilla 5-7”

Rossi oli Jerezin testien avauspäivänä vasta 17:s. Rossilla oli mekaanisia ongelmia, mutta sen hän ehti huomata, että vauhti ei ole riittävän hyvä.

Yamaha toi testeihin kaksikin uutta moottoria, mutta Rossin mukaan niistä ei löydy ratkaisua ongelmiin.

”Tämä ei ole vastaus ongelmiimme. Tarvitsisimme ison askeleen eteenpäin, mutta tämä ei ole sellainen. Ongelmat pyörässä ovat edelleen enemmän tai vähemmän samat kuin tällä kaudella”, Rossi sanoo.

Italolegendan mukaan huono sijoitus keskiviikon testeissä johtui teknisistä ongelmista juuri silloin, kun hänen piti kokeilla yksittäistä kovaa kierrosta.

”Ongelmat tulivat juuri, kun vaihdoin uudet renkaat, joten en pystynyt hyökkäämään. Mutta jo ennen sitä tuli selväksi, että pyörästä ei löydy sitä kaikkein tärkeintä eli nopeutta. Muiden tiimien huippumiehet ovat selvästi nopeampia kuin me. Kumpikaan näistä uusista moottoreista ei ole sitä, mitä me tarvitsemme.”

Rossin mukaan isoin ongelma on edelleen renkaiden kuluminen liiaksi. Ja kuluneilla renkailla Yamaha ei pysty vastaamaan Ducatin tai edes Suzukin vauhtiin.

”Uusilla renkailla olemme nopeita, Maverick Vinales oli tosi nopea ja niin oli Franco Morbidellikin. Mutta jo muutaman kierroksen jälkeen Ducati ja myös Suzuki ovat nopeampia. Jos huomenna ajettaisiin kilpailu, voisimme olla ehkä sijoilla 5-7, voitosta emme pystyisi todellakaan taistelemaan”, Rossi tylytti.

“Tilanteemme on hyvin samanlainen kuin vuosi sitten tähän aikaan. Vaikka meillä on vaikeuksia, on vielä liian aikaista ennustaa, että kaudesta 2019 tulisi samanlainen, mitä tämä kausi oli. Kyse ei ole ainoastaan moottorista, on paljon muitakin asioita, mitä voimme parantaa ennen kautta ja kauden aikana. Toivottavasti pystymme tekemään sen.”
 

Uusin numero