Valentino Rossi pettynyt Yamahan voitosta huolimatta: ”Minulla on yhä samat ongelmat”

Vinales katkaisi Yamahan ennätyksellisen pitkän 25 kilpailun voitottoman putken. Vaikka Tohtori oli iloinen Yamahan voitosta, hän sanoi itse kärsineenä edelleen samoista ongelmista kuin aiemminkin tällä kaudella.

”Takarengas suti edelleen pahasti, kun pitoa ei ollut. Tietenkin tämä voitto oli Yamahalle hieno ja tärkeä niin pitkän kuivan kauden jälkeen. Se oli erittäin positiivista, mutta meillä on yhä edessämme todella paljon töitä. Minulla on ollut tismalleen samanlaisia ongelmia todella monta kertaa kuin nytkin oli. meidän on ymmärrettävä, mistä ongelmat johtuvat ja kuinka pääsemme niistä eroon”, Rossi manaili kaksijakoisissa tunnelmissa.

Rossin mukaan Vinalesin ajotyyli oli avain hänen voittoonsa.

“Yleisellä tasolla pyörämme eivät juurikaan poikkea toisistaan. Toki pieniä eroja on, koska ajotyylimme on melko erilainen. Kiihdytyksissä pyörä ei toimi kuten pitäisi, mutta Maverick onnistui nyt hallitsemaan ajotyylillään ongelman paljon paremmin. Vaikka hänenkin renkaansa sutii, Maverick pystyy kiihdyttämään tehokkaammin.”

Rossi oletti olevansa kaksikosta nopeampi Australiassa, mutta toisin kävi.

”Hänellä oli selkeästi vähemmän ongelmia kuin minulla. En olettanut sitä, oletin, että minä olisin meistä vahvempi kilpailussa.”

Rossi säilytti kolmossijansa MM-sarjassa, mutta ero kakkosena olevaan Andrea Doviziosoon kasvoi 15 pisteeseen, Vinales puolestaan nousi 15 pisteen päähän Rossista.

”Australian kilpailu oli minulle MM-sarjan kannalta kehno. Hävisin pisteitä niin Doville kuin Maverickillekin. Mielestäni tilanne on nyt enemmänkin se, etten kamppaile kakkossijasta vaan kolmossijasta Maverickia vastaan”, Rossi arveli.
 

Uusin numero