Valentino Rossi luottavaisena Assenissa: ”Nyt pyörä ja renkaat tuntuvat tosi hyviltä”

”Pyörä ja renkaat tuntuvat nyt tosi hyviltä. Pystyn painamaan aika lailla täysillä. Pystymme ajamaan myös pitkiä vetoja lujaa, joten aika hyvältä näyttää. Paperilla olemme täällä vahvoja, ja alku on ollut mainio, mutta vasta aika-ajo ja kilpailu kertovat, missä oikeasti mennään”, Rossi sanoi.

”Kovissa jarrutuksissa on vielä balanssin kanssa hiukan ongelmia, pyrimme korjaamaan sen. Todella ratkaiseva asia on jälleen rengasvalinta, tilanne on aika auki sen suhteen. On pakko tehdä oikea valinta, joten toivotaan, että sää pysyy samanlaisena koko viikonlopun.”

Etenkin takarengas tulee näyttelemään Assenin kilpailussa isoa roolia.

”Takarenkaan valinta on merkittävin, olen kokeillut kaikkia kolmea vaihtoehtoa täällä. Asia ratkeaa kuitenkin vasta, kun näen, missä kunnossa rata on ennen kilpailua. Softeilla pystyy ajamaan tosi lujaa, mutta kovempi rengas on parempi kilpailun lopussa”, Rossi puntaroi.

Rossi ei tiedä, mistä hänen tallikaverinsa Maverick Vinalesin alkukauden ongelmat löytää hyvä kisavauhti heti alussa ovat johtuneet.

”Sitä on kyllä hankala ymmärtää. Minä olen ollut nopea kisojen alussa, mutta hän ei. Ei ole hajuakaan, mistä se johtuu. Barcelonan testeissä Maverickin pyörän balanssia muutettiin kovan työrupeaman jälkeen, ja täällä hän on ollut todella nopea. Me kaikki tiedämme kuinka hyvä kuljettaja hän on, Maverickiä on täällä todella hankala voittaa”, Rossi arveli.
 

Uusin numero