Valentino Rossi kriittisenä: “Yamahan on pakko tehdä jotain, muuten menetämme koko kauden”

Rossi jäi kilpailun voittaneesta Hondan Marc Marquezista yhdeksän sekuntia, seitsemänneksi sijoittunut tallikaveri Maverick Vinales 13.

Jos Dani Pedrosan, Andrea Dovizioson ja Jorge Lorenzon kierroksella 18 tapahtunutta joukkokolaria ei olisi tapahtunut, Rossin sijoitus olisi ollut 8 ja Vinalesin 10. Yamahalla oli Jerezistä kovat odotukset.

“Kaiken tämän jälkeen päätyminen viidenneksi ei ole ollenkaan huono juttu. Mutta ei ole todellakaan hyvä, että joudun olemaan tyytyväinen tällaiseen suoritukseen. Mutta tekninen tilanteemme on nyt mikä se on. Me emme tietyillä radoilla ole kilpailukykyisiä, mikä on surullista”, Rossi sanoo.

”Minusta on selvää, että pyörälle on tehtävä paljon muutoksia ja se vie aikaa. Yamahan on yksinkertaisesti pakko pystyä lyhentämään tuota aikaa. Jos siihen ei pystytä, voimme unohtaa tämän kauden. Yamahan on pystyttävä antamaan meille kaikki mahdollinen tuki. Fakta on se, että ajoin hyvän kilpailun ja vauhtini oli hyvä, mutta ilman sitä kolaria olisin ollut vasta kahdeksas.”

Yamaha testaa tänään Jerezissä.

”Saamme testeihin aika paljon uusia komponentteja, mutta 75 % niistä liittyy elektroniikkaan. Mekaanisia uusia osia on vain 25 %. Teemme nyt tavallaan töitä jäävuoren huipun kanssa, mutta pinnan alla on valtavasti muutakin, mitä on korjattava. Se on sääli, koska emme nyt pääse testaamaan sitä, mitä me todella tarvitsemme. Yamahan on annettava nyt ihan kaikkensa ongelmiemme korjaamiseksi. Ja työ on aloitettava nyt. Jos emme aloita, menetämme kilpailuja, kuukausia ja koko kauden”, Rossi murehti.
 

Uusin numero