Valentino Rossi: ”Jorge Lorenzo voi savustaa Marc Marquezin ulos Hondalta – Yamahan on oltava hereillä”

Ensi kaudella Hondalla onkin mielenkiintoinen tilanne. Marc Marquez on nauttinut selkeää ykkösstatusta tiimissä, mutta Lorenzon tulo muuttaa tilanteen täysin.

Valentino Rossi tuntee Lorenzon hyvin heidän yhteisten Yamaha-vuosiensa ajoilta. Hän uskoo, ettei kaksikon yhteiselosta tule ihan kitkatonta.

”Lorenzo tulee ajamaan Marquezin väkisinkin aivan limitille. Jos Lorenzo tulee haastamaan hänet toden teolla, voi Marquez turhautua tilanteeseen aika nopeasti”, Rossi sanoo italialaiselle Diario Golille.

”Juuri siksi Yamahankin on oltava hereillä, voi olla, että Marc Marquez on pian vapaata riistaa kuljettajamarkkinoilla”, Rossi vihjaa.

Legendalla itsellään on sopimus Yamahan kanssa kausista 2019 ja 2020, kuten myös Maverick Vinalesilla. Todennäköisesti Rossi lopettaa nykysopimuksensa jälkeen ja hän haluaisi varmasti mielellään nähdä juuri Marquezin seuraajanaan Yamahalla.

Tällä kaudella taistellaan kuitenkin vielä kiivaasti mestaruudesta, vaikka Marquezilla melkoinen kaula onkin. Hän on voittanut kolme kilpailua, Rossi ei yhtään. Tohtori on kuitenkin ajanut tasaisemmin ja napannut jo neljä kolmossijaa.

Marquez johtaa MM-sarjaa 27 pisteen erolla Rossiin. Vaikka vauhtiero on selkeästi Hondan puolella, ainakin BT Sportin asiantuntija, entinen Ducati-kuljettaja Neil Hodgson uskoo, että Rossi voi hyvinkin kaventaa eroa.

“Marquez ei ole riittävän tasainen kuljettaja, hänellä on jo nyt kaksi kilpailua, mistä ei ole tullut pisteitä. Rossi sen sijaan ajaa takuuvarmasti, ja sillä tavalla hänellä on kaikki mahdollisuudet saavuttaa Marquez. Toki Marquez on nyt selvästi nopeampi, mutta hän ei pysty käsittelemään tilanteita, missä hän ei pysty voittamaan. Siinä on Rossin sauma”, Hodgson analysoi.
 

Uusin numero