Valentino Rossi innoissaan: ”Franco Morbidelli olisi kova Yamahalla”

Morbidelli ja toiseksi kuljettajaksi huhuttu Dani Pedrosa ovat kuitenkin toistelleet Assenissa kuorossa, ettei mitään ole vielä päätetty.

Yamahan ykköstähti on kuitenkin kovin vakuuttuneen oloinen siitä, että tiimi syntyy ja Morbidelli on mukana.

”On Yamahalle todella hyvä asia, että saamme yhä neljä pyörää lähtöruudukkoon. Näyttää siltä, että Petronas-Yamahasta tulee oikein hyvä projekti. Tässä on nyt oikein hyvä sponsori ja erittäin hyvät kuljettajat”, Rossi sanoo.

”Ja toinen heistä on Franco, joka on varmasti innoissaan päästessään ajamaan Yamahalla. Olemme jo nähneet, kuinka tärkeää on, että Yamahan pyörällä ajaa mahdollisimman nopeita kavereita kuten Johann Zarco on ollut. Siitä on suuri apu pyörän kehitystyössä.”

Rossi kehuu vuolaasti Morbidellin potentiaalia.

”Olen viettänyt paljon aikaa hänen kanssaan. Tiedän hänen kovan potentiaalinsa ja hän tulee olemaan vielä kova MotoGP:ssä. Jo nyt hän on mielestäni esittänyt paljon hyvää tällä kaudella, vaikka Marc VDS:n pyörä ja  tilanne ei ole ollut helppo.”

”Hän on ajanut mainioita kilpailuja ja uskon, että Yamahalla hän olisi todella vahva. Mutta kuten aina sanon hänelle, toivottavasti ei niin vahva, että hän voittaisi minut”, Rossi nauraa.

Hallitseva Moto2-mestari Morbidelli myöntää keskustelleensa ensi kaudesta Rossin kanssa.

”Olemme jutelleet asioista. Mutta se oli lähinnä sellaista pubijutustelua. Ensi vuodesta en voi sanoa vielä mitään varmaa. Mutta jos niin käy, se olisi aivan mahtavaa. Olisi upeaa saada paljon parempi ja uudempi pyörä sekä enemmän palautetta ja dataa tehtaalta”, Morbidelli myöntää.
 

Uusin numero