Valentino Rossi hakee muutosta rangaistukseensa – CAS lupaa päätöksen 6.11. mennessä

CAS tiedotti tänään, että välimieskäsittely on käynnissä ja päätös annetaan 6. marraskuuta, eli ensi viikon perjantaihin mennessä.

Kyseinen päivä merkitsee MotoGP-luokan maailmanmestaruuden ratkaisevan Valencian viikonlopun alkamista Ricardo Tormo-radalla kahden harjoitusjakson merkeissä.

Rossille langetettiin Sepangin radalla Malesiassa ajetussa kauden toiseksi viimeisessä MM-osakilpailussa kolme rangaistuspistettä kolaroinnista Marc Marquezin kanssa.

Rossilla oli pohjalla yksi rangaistuspiste San Marinon GP:n aika-ajossa tapahtuneen hidastelun vuoksi.

Rossin yhteensä neljä rangaistuspistettä merkitsevät sitä, että hän joutuu lähtemään Valencian kisaan viimeisestä lähtöruudusta, ellei sitten vetoomustuomioistuimen päätös tuo muutosta asiaan.

Rossi hakee siis Sepangin rangaistupisteiden kokonaan kumoamista tai vähentämistä. Yksikin piste vähemmän ja Rossi välttyy viimeiseltä lähtöruudulta.

Omalta osaltaan Rossin vetoomuksen jo välittömästi Sepangissa hylännyt Kansainvälinen moottoriliitto FIM ei kommentoi CAS-asiaa.

FIM:n puheenjohtaja Vito Ippolito sen sijaan otti kantaa Sepangin jupakkaan torstaina julkaisemallaan avoimella kirjeellä, jossa hän käsitteli Sepangin tapahtumia rankoin ja tuomitsevin sanankääntein.

Uusin numero