Valencialle viiden vuoden jatkosopimus MotoGP-sarjaan

Valencia tuli mukaan MotoGP-sarjaan vuonna 1999. Vuodesta 2002 lähtien se on saanut kunnian isännöidä kauden päätöskisaa.

Näin tapahtuu tänäkin vuonna ja päivämäärä on 13. marraskuuta, jolloin myös Mika Kallio kiertää villin kortin KTM-kuljettajana Ricardo Tormon stadion-tyyppistä, vain neljän kilometrin mittaista rataa.

– Olemme innoissamme, että MotoGP jatkaa myös seuraavat viisi vuotta Valenciassa. Se on fantastinen uutinen sarjalle, Valencialle ja myös ympäri maailman, sillä Ricardo Tormo on tarjonnut aina ainutlaatuisen ja unohtumattoman kisan kauden päätteeksi, toteaa Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta.

Kausi jatkuu tulevana viikonloppuna 14. osakilpailun merkeissä Aragonin radalla Espanjassa. Aragonin jälkeen vedetään vielä tiivistempoinen kaukomaiden kiertue Japanin Motegissa, Australian Phillip Islandilla ja Malesian Sepangissa ennen Valencian GP:tä.

Dorna ja kansainvälinen moottoriliitto FIM eivät vielä vahvistaneet vuoden 2017 MM-kalenteria, mutta yksi päivämäärä on jo tässä vaiheessa takuuvarma: kausi käynnistyy 26. maaliskuuta perinteisissä merkeissä ja Losailin aavikkoradan voimakkaiden valonheittimien loisteessa Qatarissa.

Uusin numero