Vakavasti loukkaantunut MotoGP-kuski: ”Tajusin tehohoidossa, kuinka paljon rakastan moottoripyöriä”

Vakava onnettomuus tapahtui kaksi kuukautta sitten Motegin radalla Japanissa, kun De Angelis täräytti Iodaracing-tiimin pyörällään välisuoralla rajusti päin teräsaitaa. Varikon hiljaiseksi vetänyt onnettomuus ajoittui Japanin GP:n lauantain harjoituksiin.

– En, en muista onnettomuudesta vieläkään yhtään mitään.

Sen sijaan Dokkyon sairaalassa Mibussa vietetyt viikot ovat piirtyneet ikuisesti muistiin, vaikka tukeva lääkitys veikin miehen ajoittain hämärän rajamaille.

– Kivut olivat kovat, mutta halu palata radalle vei voiton niistä. Tiesin jo heti sunnuntaina Japanin kisan jälkeen, että en tule lopettamaan. Onnettomuus opetti minua ymmärtämään sen, miten tärkeää tämä urheilu on minulle. Tajusin tehohoidossa, kuinka paljon rakastan moottoripyöriä, De Angelis alleviivaa.

”Kuljettajat elävät
adrenaliinista”

De Angelisin nopea toipuminen tuli yllätyksenä myös lääkereille, jotka ovat tosin määränneet tämän pysymään poissa pyörän selästä näihin päiviin asti.

– Onneksi en ole asiantuntija näissä lääketieteellisissä asioissa, sillä havahduin huomaamaan minua hoitaneiden lääkäreiden katseista, kuinka yllättyneitä he olivat toipumisestani. Päätin vain toteuttaa tohtori Costan (Claudio) takavuosien neuvoa: jos tunnet pystyväsi tekemään jotain, niin miksi et tee sitä.

– Minulla on vahva tahto ja otin kieltämättä riskejä aloittamalla harjoittelun niin pian kuin mahdollista. Toipumiseen tulikin hetkellisesti takapakkia ja minulla on yhä hieman kipuja, mutta en ole huolissani. Vakaa aikomukseni on olla mukana, vaikkakaan ei vielä täysin 100-prosenttisessa terässä, kun MotoGP-luokan talvitestit käynnistyvät helmikuun alussa Malesiassa, De Angelis lupaa.

De Angelisilla on ensi tiistaina edessä monessakin mielessä merkittävä visiitti lääkärin pakeille.

– Silloin tutkitaan, ovatko selkäni ja oikea käteni toipuneet toivotulla tavalla. Jos näin on, niin kenties saan vihdoin luvan siirtyä maastopyörän satulasta motocrosspyörän puikkoihin. Talvi ja MotoGP-sarjan testitauko ovat kuljettajille aina tylsää aikaa, sillä elämme adrenaliinista.
 

Uusin numero