Vakavasti loukkaantunut MotoGP-kuski De Angelis kotihoitoon

Aivoverenvuodon ja lukuisten muiden vammojen vuoksi kriittisessä tilassa rajun kaatumisen jäljiltä ollut De Angelis vietti kaksi viikkoa tehohoidossa Dokkyon sairaalassa Mibussa, josta hänet siirrettiin Italiaan.

De Angelis oli tämän jälkeen edelleen 48 tuntia tarkkailtavana sairaalassa San Marinossa ennen pääsyä kotihoitoon.

Iodaragingin riveissä kilpaileva De Angelis elätteli jo toiveita osallistumisesta vuoteen 2016 tähtäävälle ensimmäiselle testijaksolle, jotka ajetaan tämän kauden päätöskisan jälkeen vajaan kahden viikon kuluttua Valenciassa. Siihen hän ei kuitenkaan vielä saanut lääkäreiltä lupaa.

De Angelisilla on edessään tiivis kuntoutusjakso, joka sisältää luonnollisesti jatkuvan tarkkailun terveydentilan osalta. Täyteen kuntoon sanmarinolaisen kuljettajan odotetaan palaavan parin seuraavan kuukauden kuluessa.

– Olen erittäin iloinen päästessäni palaamaan vihdoin kotiin. Tämä on positiivinen signaali ja odotan jo innolla harjoitusten alkamista.

– Lääkärit eivät ole antaneet minulle vielä lupaa kivuta pyörän selkään, mutta se on ok, sillä talvella ajaminen ei ole mahdollista, De Angelis viittaa MotoGP-luokan testikieltoon joulu- ja tammikuussa.

Kauden 2016 ensimmäiset testit ajetaan tuttuun tapaan välittömästi helmikuun alkupuolella. Ensi vuonna talvitestejä ajetaan Malesian Sepangin ja Qatarin Losailin lisäksi myös Phillip Islandin radalla Australiassa.

– Pyrin käyttämään tämän ajan mahdollisimman tehokkaasti ollakseni täydessä terässä, kun talvitestit käynnistyvät. Haluan vielä kerran kiittää lääkintähenkilökuntaa Japanissa ja San Marinossa, Clinica Mobilea sekä tietysti kaikkia fanejani, ystäviäni ja perhettäni saamastani tuesta.

Uusin numero