Vahva suomalaispäivä Jerezissä: Kallio kolmas ja Ajo kymmenes

Kallio kiersi Kalex-pyörällä Jerezin aurinkoisen radan nopeimmillaan lukemin 1.42,648. Se merkitsi lähes seitsemän kymmenyksen kohennusta tiistaihin.

Ajo lohkaisi Husqvarnallaan avauspäivän lukemistaan tuhdit 1,7 sekuntia pysäyttämällä kellot ajassa 1.46,943.

Molemmat suomalaiset pystyvät alittamaan luokissaan Jerezin viralliset rataennätykset, jotka syntyivät viime kaudella. Ajo ajoi parhaan kierrosaikansa tiistain ensimmäisessä ja Kallio viimeisessä sessiossa.

Moto2-luokan kiireisin kuljettaja oli Suteria käskyttävä sveitsiläinen Thomas Lüthi lukemin 1.24,515, joista Kallio jäi 0,133 sekuntia.

Lüthin ja Kallion väliin kiilasi suomalaisen Marc VDS-tiimikaveri Esteve Rabat. Espanjalainen Rabat oli vain 38 tuhannesosaa Kalliota nopeampi.

– Kierrosaikani parantuivat loppua kohden, jolloin pääsin ajamaan pehmeämmällä rengasseoksella. Jostain syystä olen saanut täällä vain yhden rengasseoksen toimimaan kunnolla, mutta heti kun sain sen alle, alkoi kyytkin olla kohdallaan, Kallio täräytti nettisivunsa kommentissa.

– Mitään muuta suurempaa probleemaa ei tänään enää ollut. Eilen ilmaantunut eturenkaan tärinäkään ei enää tänään vaivannut, kun muutimme pyörän balanssia keulapainotteisemmaksi, Kallio jatkoi.

Kolmipäiväisen testijakson viimeisenä testipäivänä, huomenna torstaina, Kallion ohjelmassa on uuden jäykemmän takahaarukan testaaminen ja kisasimulaation ajaminen.

– Testasimme takahaarukkaa jo Valenciassa ja nyt aiomme kokeilla, toimiiko se yhtä hyvin myös täällä. Sen lisäksi ajan vielä iltapäivällä kisasimulaation, jonka jälkeen testit varmaankin ovat osaltani pulkassa.

Ajo Motorsportille
”kolmoisvoitto”

Moto3-luokan osalta Jerezin toinen testipäivä oli Aki Ajon johtaman Ajo Motorsportin juhlaa.

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin australialaiskuljettaja Jack Miller jatkoi tiistain tapaan kärjessä. Miller latasi keskiviikkona huippuajan 1.46,278. Se syntyi Niklas Ajon ajan tavoin päivän avaussessiossa.

Millerin tiimikaveri, tshekki Karel Hanika vei nimiinsä iltapäivän viimeisen harjoitusjakson. Sen myötä hän nousi päivän yhteisajoissa toiseksi 0,367 Hanikan takana.

Kolmanneksi kiirehti Red Bull Husqvarna Ajon väreissä viilettävä britti Danny Kent vain tuhannesosan Hanikasta.

Avant Tecno Husqvarna Ajo-värityksessä olevalla pyörällä kisaavan Niklas Ajon eroksi kärkeen kirjattiin 0,665 sekuntia.

Kauden toinen virallinen testijakso ajetaan päätökseen torstaina Jerezissä.

Moto2-luokan täydelliset tulokset:
http://resources.motogp.com/files/testresults/Moto2_Test__Jerez_combined_sessions_6.pdf?version=1392829848

Moto3-luokan täydelliset tulokset:
http://resources.motogp.com/files/testresults/Moto3_Test__Jerez_combined_sessions_6.pdf?version=1392829752

Uusin numero