Väärät säädöt pilasivat Kallion kisan Assenissa

Mika Kallio ennakoi olevansa Assenin radalla vahvempi juuri sadekelillä, koska kuivan kelin harjoituskierrokset olivat jääneen varsin minimiin.

Moto2-luokan kilpailu ajettiin osittain märällä ja hiljalleen kuivuneella radalla, joihin olosuhteisiin Kallio teki tiiminsä kanssa väärät valinnat pyörän säätöihin.

– Vettä satoi vielä ennen kisan alkua, joten kaikki starttasivat sadekelin renkailla. Ennakoimme sen oikein, että rata kuivuu muutamien kierrosten jälkeen. Säädimme pyörän lähelle kuivan kelin arvoja, mutta riskillä tehdyt muutokset menivät pahemman kerran poskelleen, Kallio myönsi.

– Alkukierroksilla oli vielä pitoa ja pysyin pistesijojen taistelussa. Kun radalle tuli kuiva ura, sen jälkeen ei ollut mitään mahdollisuuksia vastata edellä ajaneiden vauhtiin. Pito vain heikkeni koko ajan. Huomasin pistesijojen karanneen jo kauaksi, joten keskeytin kisan puolivälin jälkeen sijalta 22.

– Tallikaverin kohdalla arpapeli meni vielä heikommin, kun hän putosi nopeaan tahtiin 30 kärjen ulkopuolelle. Nyt täytyy vain toivoa, että viikon kuluttua Italian Mugellon radalla olisi säätilan osalta selkeämpi viikonvaihde, Kallio huokasi pettyneenä.

Uusin numero