Vaarallinen kyttäily jatkuu MotoGP:ssä: penaltia pukkaa ja tunteet käyvät kuumina

MM-kauden avaavan Qatarin GP:n kuninkuusluokan ensimmäisessä vapaassa harjoituksessa nähtiin tilanne, jota ei saisi missään nimessä tapahtua.

Mike Di Meglio jäi kyttäilemään viimeiseen mutkaan ja jarrupaikkaan vetoapua, kun Cal Crutchlow tuli ja tykitti täysillä takaa yli 100 kilometriä kovempaa tuntivauhtia.

Tunnetusti suorasanainen Crutchlow kävi treenin jälkeen vielä pitkään kuumana kuin hellankoukku. Kilpailun johdon Di Megliolle langettama rangaistuspiste ei tuohtunutta Crutchlowia rauhoittanut ja hyvä näin.

”Pieni virhe ja olemme
molemmat isossa pulassa”

– Sovimme harjoitusta edeltäneessä kuljettajakokouksessa, että suoralle aukeavaan mutkaan ei saa jäädä missään nimessä hidastelemaan ja kyttäilemään. Niin, ja mitä sitten tapahtuikaan. Jollain tuo muisti näyttää olevan tosi lyhyt, Crutchlow jyrisee.

– Eihän tuollainen tilanne näytä miltään TV:ssä, mutta se ei suinkaan kerro totuutta siitä, mitä radalla tosiasiassa tapahtuu. Kun ajat 100 km/h hidastelemaan jäänyttä kuljettajaa kovempaa, niin kyllähän tuollainen silmille hetkessä tuleva tilanne pelästyttää: törmäänkö häneen vai en? Jos siinä tilanteessa tekee pienenkin virheen jarrutuksessa, niin molemmat kuskit ovat isossa pulassa, Crutchlow jatkaa.

”Tuollainen käytös on
lajin hengen vastaista”

Crutchlow ei suinkaan peittele ärtymystään, eikä ole tarviskaan.

– Olen vain niin pettynyt, että tuollaista tapahtui heti. En valita kuin pieni lapsi, vaan haluan turvallisuutta meille kaikille. Kisassa saattaa sattua osumia, mutta se on kilvanajoa. Mahdollisen kolarin aiheuttaminen tuolla tavalla harjoituksissa ei ole missään nimessä hyväksyttävää.

– Me kaikki kuljettajat tiedämme, että radan viimeisessä mutkassa ei voi käyttyä noin. Hän (Di Meglio) kyttäsi kuitenkin nopeaa kierrosta tavalla, joka on moottoripyöräurheilun hengen vastaista, alleviivaa kauden ensimmäisessä harjoituksessa viidenneksi kiirehtinyt Crutchlow.

MotoGP-luokka ajaa tänään illalla Losailissa kaksi treenisessiota.

* Qatarin GP:n aikataulu perjantaina:
17.00-17.45, MotoGP-luokan 2. vapaa harjoitus
18.00-18.40, Moto3-luokan 3. vapaa harjoitus
18.55-19.40, Moto2-luokan 3. vapaa harjoitus
19.55-20.40, MotoGP-luokan 3. vapaa harjoitus

Uusin numero