Vaahtera poimi pokaalit kotiin Pärnun Auto24ringiltä

– Bola Racen Juha päätti ottaa osaa kisaan ja alun perin pitikin olla vain mekaanikkona, mutta samalla kyydillähän se omakin pyörä sinne lähti ja lähdettiin kisailemaan, kertoo Vaahtera.

– Treenit sujuivat hyvin ja mieli oli korkealla lauantai iltana, kun omaa ennätystä jo sivuttiin treenissä. Sunnuntain ensimmäinen treenikin meni mallikkaasti ja vaihdettiin alle uusi takarengas aika-ajoa varten.

Aika-ajossa Vaahteran pyörän takarengasta säästeltiin ja hän ajoi vain kuusi kierrosta. Aika-ajosta irtosi paikka kolmanteen lähtöruutuun.

– Ensimmäisen kisan lähdön hiukan nukuin, kun jäin ihmettelemään, että miten noin pieni tyttö voi ampaista viivalta noin kovaa, nauraa Vaahtera.

– Muutamassa kierroksessa oli ero kuitenkin kurottu umpeen ja kierroksen seurailtuani Avalonin (Biddle) menoa, päätin mennä takasuoran jarruun ohitse. Sen jälkeen ajelinkin yksin loppukisan.

Ensimmäisen kisan voiton vei Viron Hannes Soomer ja Vaahtera ajoi kakkosena ruutulipulle. Kolmantena maaliviivan ylitti uusiseelantilainen Avalon Biddle.

Toisen kisan Vaahtera ajoi samalla renkaalla, jolla aika-ajon ja edellisen kisankin. Odotettavissa siis oli, ettei se ihan niin helppoa olisi kuin edellinen lähtö.

– Lähtö noudatti samaa kaavaa kuin edellinenkin. Kolmantena ensimmäisestä mutkasta ulos, mutta samantien Avalonin kannassa. Kierroksen pystyin ajamaan samaa tahtia, kunnes alkoi takapää jo luistella melkoisesti, kertaa Vaahtera.

– No eihän siitä kisasta sitten taistelua tullut, mutta varma kolmossija ja kaksi pokaalia kotiin tuotaviksi. Täytyy sanoa, että oli hauskat kisat ajaa, vaikka se renkaan loppuminen hiukan kaiveleekin, mutta enköhän kemorassakin viivalla kuitenkin ole.

Toisen lähdön voitti niin ikään Soomer. Biddle tuli toiseksi ja Vaahtera näki ruutulipun kolmantena.

Seuraavaksi Vaahtera suuntaa Vetelin Kemoraan Road Racing SM kisoihin 17-19. kesäkuuta.

Teksti: Jani Vaahteran tiedotus

Uusin numero