V4 kevyempi kuin V2 – Ducatilta kova väite uudesta Multistradasta

Ducati on julkaisemassa uuden Multistrada V4:n lokakuun 15. päivä. Tehdas on aloittanut pienten tiedonjyvästen paljastelun superuutuudestaan.

Ducati on julkaissut omilla sosiaalisen median kanavillaan kuvan neljästä männästä saatesanoilla ”neljä on kevyempi kuin kaksi”. Tällä se viittaa lokakuun 15. päivä esiteltävän Multistradan uuteen V4-moottoriin, jonka sanotaan olevan 1,2 kiloa kevyempi kuin nykyinen V2-moottori. Vaikka uusi V4-moottori onkin iskutilavuudeltaan pienempi kuin 1262-kuutioinen V2-moottori, voidaan painonpudotusta pitää pienenä ihmeenä kun huomioidaan V4-moottorin monimutkaisempi rakenne.

Ducati Multistrada V4:n moottorin lähtökohtana on Panigalessa ja Streetfighterissä käytettävä V4-moottori. Sitä on kuitenkin muokattu paremmin Multistradaan sopivaksi, eli huipputehoa on vähemmän. Sen sijaan Ducatilla on panostettu uuden moottorin keskialueen vääntöön ja polttoainetalouteen. Ulkomainen moottoripyörälehdistö on myöskin spekuloinut ajatuksella, että Multistrada V4:n iskutilavuus ei välttämättä ole sama 1103 kuutiosenttimetriä kuin Panigalessa ja Streetfighterissä. Ducatin on huhuttu kehittelevän V4-moottoristaan 1158-kuutioista versiota. Sen käyttö Multistradassa olisi sikäli loogista, että pidentämällä iskua ja samalla kasvattamalla iskutilavuutta moottorista saataisiin lisää vääntöä ja sen maksimitehon ja -väännön kierrosluvut saataisiin alemmas.

Odotetaan vielä pari viikkoa, jotta nähdään miten lähelle nämä arvailut osuvat totuutta.

Lue myös toinen Ducati-uutinen:

Uusin numero