Uusi Yamaha XSR125 – Faster Sons -tyyliä nyt myös satapiikkiluokkaan

Yamaha Sport Heritage -malliston XSR700 saa samaa muotoilutyyliä noudattavan pikkuveli XSR125:n.

Tälle kaudelle Husqvarna lanseerasi Svartpilen 125:n, joka noudattaa tiukasti isompien Svartpilen 401:n ja Svartpilen 701:n viitoittamaa tyylisuuntaa. Nyt Yamaha käyttää samaa menetelmää, kun se aiemmin MT-09:n ja MT-07:n perustekniikoiden ympärille rakennettujen XSR900:n ja XSR700:n jatkoksi esittelee satapiikkiluokkaan samaa tyyliä noudattavan XSR125:n.

Alusta lähtien ei Yamahan ole tarvinnut uutta mallia suunnitella, vaan se perustuu MT125 ja R125 -mallien tekniikkaan. Moottori on yksisylinterinen nelitahtimoottori, joka tuottaa A1-korttilluokan salliman 11 kilowatin (15 hv) maksimitehon. Moottorin hienoutena on muuttuva venttiiliajoitus, jolla Yamaha on tavoitellut hyvän keskialueen väännön ja korkean huipputehon yhdistelmää. 

XSR125 on suunnattu perinteistä retromuotoilua kunnioittavalle ja rennosta moottoripyöräilystä pitäville motoristeille, etupäässä tietysti 16-vuotiaille aloitteleville motoristeille.

Värimaailma on saanut vahvoja vaikutteita Yamahan 70-luvun malleista. Pitkä tasainen istuin ja pyöreä takavalo viimeistelevät retrohenkisen ulkonäön. Musta USD-teleskooppihaarukka ja retrotyyliset renkaat sopivat tähän tyyliin mainiosti. Värivaihtoehtoja on kolme: Redline, Tech Black sekä Impact Yellow. Kaikissa värivaihtoehdoissa on rungon väriin maalatut lokasuojat edessä ja takana, kaksiraitainen polttoainesäiliön grafiikka ja logot sivusuojissa. Toimitukset alkavat kesäkuussa 2021.

Yamaha tarjoaa uutuusmalliin kahta lisävarustepakettia. Racer-paketti pitää sisällään ajovalosuojuksen, etunumerokilven ja sivunumerokilven. Urban-paketissa puolestaan on tuulisuoja, alumiininen moottorin sivusuojus, jäähdyttimen sivusuojus sekä sivukate. Lisävarustelistalta löytyy lisäksi Akrapovic- äänenvaimennin, rekisterikilven teline, alakatteen sivusuojus, café racer kate, café racer -polvipehmusteet ja paljon muuta.

Moottori: nestejäähdytteinen yksisylinterinen nelitahtimoottori, 124cc

Teho: 15 hv (11 kW) / 10 000 r/min

Vääntö: 11,5 Nm /  8 000 r/min

Voimansiirto: yhdistelmäluistokytkin, 6 vaihdetta, ketjuveto

Akseliväli 1330 mm

Istuinkorkeus: 815 mm

Tankin tilavuus: 11 litraa

Paino tankattuna: 140 kg

Hinta: 4990 €

Uusin numero