Uransa surkeimman aika-ajon ajanut Valentino Rossi: ”Alkaa motivaatio mennä”

Rossi alkaakin olla jo hankaluuksissa pääkoppansa kanssa.

”Motivaation pitäminen yllä tässä tilanteessa on todella hankalaa. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että teemme hirvittävän paljon töitä, emmekä saavuta yhtään mitään”, Rossi tuskaili.

Tohtori joutui Q1:een, eikä saanut toivottua vauhtia. Lopussa hän jäi kyttäämään hyvää ajopaikkaa radalle, mutta sellaista ei löytynyt. Kaikista neljästä Yamahan M1-pyörästä puuttui lauantaina pito takapäästä.

”Odottelin hiukan liian kauan, enkä saanut enää ehjää kierrosta. Mutta vaikka olisinkin saanut hyvän kierroksen, en silti usko, että olisin päässyt Q2:een mukaan”, Rossi manasi.

“Yritimme muuttaa säätöjä ja teimme vaikka mitä, mutta ongelma ei muuttunut miksikään, vauhti ei vain parane. Tuntuma pyörän päällä on ollut huono koko viikonlopun ajan. Kilpailussa tavoite on saada edes muutama piste”, Rossi totesi kitkeränä.

Koskahan viimeksi Rossi on lähtenyt kilpailuun hakemaan ”muutamaa pistettä”?

”Tämä on kuljettajalle äärimmäisen turhauttavaa, mutta niin se on myös kaikille tiimissä.”

Lähes yhtä huonon aika-ajon jälkeen Itävallassa viime kuussa Yamahan johtaja Kouji Tsuya pyysi julkisesti anteeksi tilannetta. Rossilta kysyttiin, onko tehtaan panos sen jälkeen kasvanut.

”Tätä on vaikea ymmärtää. Todellisuudessa me emme tiedä oikein yhtään mitään. Emme tiedä, mitä tulevaisuudessa on tapahtumassa. Emme tiedä mistään uudesta projektista, emme tiedä yksityiskohtia”, Rossi kertoi.

Uusin numero