Upeat Classic Race-moottoripyörät murahtelevat Botniaringin radalla

Kurikkalaisten järjestämillä kisoilla on hyvä imu. Kisaan on tulossa pohjoisen Euroopan alueelta liki 150 kilpailijaa.

Vaikka klassikkopyörien kilpailussa on mukana paljon jo harvinaiseksi käyneitä kilpapyöriä, on harhaluulo, että niitä vain ulkoilutettaisiin ratakisoissa.

– Kyllä pyörien omistajat, vaikka kuinka harvinaisilla pyörillä ajaisivatkin, ovat niin kilpailuhenkistä porukkaa, että kun he satulaan nousevat, niin silloin ajetaan tosissaan kilpaa. Eikä tämä koske vaan miehiä. Mukana on myös naisia jotka sivuvaunuluokassa roikkuvat purkkiorjina asfaltin pinnassa, kilpailut johtava Jarmo Latva-Kiskola tietää.

Parin viikon takainen ratamoottoripyöräilyn SM-kauden avaus Botniaringin uudella 4014 metrin mittaisella radalla. Klassikkopyörät tyytyvät vanhaan 2 618 metrin mittaiseen lenkkiin.

– Se on näin, että nyt kun on mukana vanhat pyörät ja yleensä vähän vanhemmat kuskit, niin sitten ajetaan vanhaa rataa. Tämä on tietenkin myös katsojaystävällisempää, sillä pyörät tulevat useammin varsinaisen katsomoalueen kohdalle, perustelee Latva-Kiskola.

Perjantaina Botniaringillä ajetaan vapaita harjoituksia. Lauantai aloitetaan aamusta aika-ajoilla ja kisat käynnistyvät iltapäivällä. Sunnuntaina isketään finaaleihin heti puolen päivän jälkeen.

Kilpailun aikataulu:
Perjantai 6.6. Harjoitukset 10.00-18.00
Lauantai 7.6. Aika-ajot 9.00-12.40, kilpailut 13.30-17.15
Sunnuntai 8.6. Kilpailut 12.45-16.30

Samanlaisia ​​uutisia

Viimeisin numero