Upea suomalaispäivä Italian GP:ssä – Ajo Motorsportille kaksi voittoa

Moto2-luokan kilpailu typistyi uusintastartin myötä vain kymmenen kierroksen mittaiseksi, mutta hallitseva mestari Zarco ei pistänyt kiivasta sprinttikisaa pahakseen, päinvastoin.

Zarco ja kotiyleisönsä edessä Mugellossa kilpaillut Lorenzo Baldassarri järjestivät kauden tähän mennessä yhden huikeimman taistelun voitosta, joka kääntyi vain 30 tuhannesosan turvin suomalaistallin kuljettajan eduksi. Ykkössija oli Zarcolle kauden toinen.

– Minulle oli etu, että kisa oli vain kymmenen kierroksen mittainen. Otin siitä hyödyn irti ja puskin koko ajan kovaa. Taistelu Baldassarrin kanssa oli uskomaton ja hän ajoi todella hyvin. Olin kuitenkin aggressiivinen ja pidin paikkani kärjessä. Tiesin, että voin voittaa, kun tulen viimeisetä mutkasta ensimmäisenä ulos. Nämä 25 pistettä olivat juuri sitä, mitä tarvitsin palatakseni mestaruustaisteluun, tähdensi Zarco.

Kolmanneksi tynkäkisassa kiirehti Thomas Lüthin ohi päätöskierroksella väkisin painanut Sam Lowes, jonka Zarco peittosi 1,096 sekunnilla.

Lowes johtaa sarjaa pistein 98. Alex Rinsilla on koossa 86 ja Lüthilla 82 pistettä. Zarco on neljäntenä 17 pisteen päässä Lowesista.

Yhteensä 18 osakilpailun mittainen kausi saavutti ensimmäisen kolmanneksensa Mugellossa. Vääntö jatkuu kahden viikon kuluttua Montmelon radalla Barcelonassa.