Ulla Kulju kirjoitti historiaa Botnialla

Yksi kuljettaja kirjoitti nimensä historian lehdille jo Botniaringin RR-kauden avauksessa. Yamaha YZF-R6:lla Star Service Cupiin osallistuneesta Ulla Kuljusta tuli nimittäin maailman ensimmäinen road racingin soololuokissa kilpaillut alaraajahalvaantunut nainen. 

– Aika huikealta tuntuu, kertoo iloinen Kulju. Naisen mukaan hänen mentorinsa Talan Skeels-Piggins oli tiennyt, ettei alaraajahalvautuneita naisia ole kilpaillut ennen Kuljua, mutta asia oli pidetty salassa ennen starttia.  

– Ennen kilpailua jännitti tosi paljon, aloitin panikoinnin jo hyvissä ajoin tiistaina, Kulju nauraa. 

Kulju antaa kiitosta Kurikan Matkamotoristeille hyvin toimineista järjestelyistä, ja hänen erityisestä huomioonottamisestaan. Myös ajaminen sujui hienosti. 

– Kuukauden takaisesta ajasta lähti 13 sekuntia, ja olin jo siihen tosi tyytyväinen. Kilpailussa otin hyvät startit, ja pääsin ohittamaankin, mutta ohitetut kyllä kuittasivat takaisin, Kulju nauraa ja toteaa pysyneensä kannassa, mutta kilpailun keskeytys punalipulla esti ohitusyritykset. 

– Tämä viikonloppu antoi huimasti itseluottamusta. Menemme koko ajan oikeaan suuntaan ja jos kehitys jatkuu samanlaisena, voi ensi vuonna alkaa ajaa jo ihan oikeasti kilpaa, Kulju veistelee. 

– On se vaan niin hienoa. Se tunne, kun on lähtöruudukossa ja odottaa lähtövalojen sammumista, se on jotain aivan sanoinkuvaamatonta! En malta odottaa, että pääsen Kemoraan! 

Road Racingin SM-sarja jatkuu Vetelissä, Kemoran moottoriradalla 17.-19. kesäkuuta. Ulla Kulju nähdään Kemoran osakilpailussa jälleen viivalla Star Service Cupin lähdössä. 

Uusin numero