Tyytyväinen Kallio vältti Qatarin katastrofin suurella riskillä

Qatarin katastrofi jäi toteutumatta, kun Kallio sai kilpailuun erinomaisen startin ja nousi sijalta 16 parissa kierroksessa kymmenenneksi. Ruutulipulle tultaessa suomalaiskuljettaja oli lopulta upeasti kuudes.

– Kun ottaa kisan älyttömän heikot lähtökohdat huomioon, niin kyllä tässä voidaan koko tallia myöten olla tyytyväisiä tähän suoritukseen. Teimme aika suurella riskillä vielä ennen kisaa säätömuutoksia, ja onneksi ne menivät oikeaan suuntaan. Olimme 4-5 kymmenystä nopeampia kierroksella, joten suorituskyky oli paljon parempi nyt kisan aikana kuin harjoituksissa tai aika-ajoissa. Sain paljon itseluottamusta tästä suorituksesta, tyytyväinen Kallio totesi.

Kilpailun kärjessä nähtiin paljon dramatiikkaa kun paalupaikalta kisaan startannut brittikuski Sam Lowes ajoi ulos ja joutui keskeyttämään. Saman kohtalon koki myös luokan hallitseva maailmanmestari, espanjalainen Tito Rabat.

Kilpailun edistyessä Kallio ajoi pitkään sijoista neljä ja seitsemän yhdessä tallikaverinsa Franco Morbidellin, Thomas Luthin ja Sandro Cortesen kanssa. Kilpailua useamman kierroksen johtanut suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettaja Johann Zarco koki myös epäonnea löystyneen vaihdevaijerin kanssa ja joutui aivan kilpailun lopulla päästämään Kallion ryhmineen ohitseen.

– Alussa Morbidelli ja muut olivat karussa, mutta puolenvälin tienoilla sain heidän letkan kiinni. Siinä oli koko ajan taistelua sijoituksista ja ohituksia tehtiin puolin jos toisin. Vähän jäi siinä mielessä kilpailusta hampaankoloon, että lopulta osa niistä samassa letkassa ajavista päätyi podiumille asti. Ehkä meilläkin olisi ollut tänään sinne mahdollisuudet, mutta juurikaan lisävauhtia ei ollut enää lyödä peliin, Kallio kertoi.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Kallio ajoi sijalla seitsemän, mutta pystyi ohittaman Cortesen juuri ennen maaliviivaa. Hyvä suoritus ei kuitenkaan tullut helpolla.

– Omaan ajamiseen olen ihan tyytyväinen ja sain revittyä itsestäni oikeastaan tämän hetkisen maksimisuorituksen irti. Kisa oli fyysisesti todella raskas, sillä pyörän säädöt eivät vieläkään ole kohdillaan ja sitä oli vaikea saada mutkissa käyttäytymään haluamallani tavalla, Kallio totesi.

Qatarin suorituksen toistaminen ei tule olemaan helppoa. Kallion kausi jatkuu parin viikon päästä Texasin Circuit of The Americas -radalla, ja sitä ennen on vielä paljon töitä edessä.

– Jotain on vielä keksittävä seuraavaan kisaan, jotta saadaan enemmän nopeutta ja luottamusta pyörään. Yksi iso päätettävä asia on se, että jatketaanko tällä 2015-mallin rungolla vai otetaanko kuitenkin Texasiin vielä vuoden 2014 runko käyttöön. Päädyttiin me mihin tahansa runkoon, niin se päätös pitää tehdä seuraavina päivinä. Muuten odotan innolla Texasin kisaa, sillä tykkään radasta ja kahdelta viime vuodelta sieltä on sijoitukset kolme ja neljä, Kallio ennakoi seuraavaa kisaa.

Uusin numero