Tuuli vaikeuksissa Assenissa

Niki Tuuli lähti matkaan 13. ruudusta, nousi kilpailun alussa muutaman sijan, mutta kohtasi ruutulipun juuri pisteiden ulkopuolella sijalla 16.
 
”Koko viikonlopun oli liikaa puristusta ja paineita, eikä ajaminen ollut ollenkaan sillä tasolla, millä sen pitäisi olla. Harmittaa todella paljon, mutta suunta on vain ylöspäin. Tiedetään kyllä miten saadaan vauhti takaisin kärkitasolle, joten katseet tulevaan. Iso kiitos tiimille siitä, että jaksavat uskoa minuun”, Tuuli totesi.

Tiimin toinen kuljettaja Sheridan Morais oli sitä vastoin varsin hyvässä iskussa ja näytti kuinka suomalaistiimin Yamaha lähtee viivalta nousten startissa kuudennesta ruudusta kolmanneksi. Hollannin Assenin legendaarisella radalla ajettu kauden neljäs World Supersportin kilpailu oli tiukka ja sijoitukset vaihtelivat tiuhaan. Morais taisteli koko kilpailun kärkijoukossa ja teki viimeisellä kierroksella ohituksen, joka nosti hänet viidenneksi.
 
”En ole tyytyväinen tulokseen, vaikka kilpailusuoritus oli varsin vahva. Meillä on töitä tehtävänä seuraavaa kilpailua silmällä pitäen, mutta olen varma, että pystymme parantamaan jatkossa. Olen todella tyytyväinen tiimiin ja sen työmoraaliin. Yamaha on toiminut hyvin ja odotan innolla seuraavaa kilpailua”, Morais sanoi kilpailun jälkeen.

Tiimipäällikkö Vesa Kalliolla oli kaksijakoiset tunnelmat kilpailun jälkeen.
 
”Tultiin tänne kolmosena ja vitosena, lähdetään pois toisena ja kahdeksantena. Sheridan oli koko viikonlopun hyvässä vauhdissa, mutta mahdollisuudet ovat vielä parempaan. Hänen täytyy olla vielä aggressiivisempi ohitustilanteissa, niin pystytään kääntämään nämä taistelut voitoiksi. Nikillä oli huono viikonloppu ja ajaminen meni yliyrittämiseksi. Assen pitää nyt unohtaa ja lähdetään Imolaan tekemään ehjää viikonloppua, jolloin Niki pääsee taas omalle tasolleen ja sijoituksille, joilla hänen kuuluu olla”, Kallio sanoi.

Seuraava kilpailu ajetaan Italian Imolassa 14. toukokuuta.