Tuuli tuo terävän tuulahduksen kansainvälisyyttä SM-avaukseen – Kallio keskittyy tiimin johtamiseen

Kaikissa SM-luokissa tullaan tänä vuonna leipomaan uusi mestari, sillä kukaan viimevuotisista tittelin haltijoista ei ole mestaruuttaan puolustamassa.

Tuplamestari Vesa Kallio keskittyy tiimin pyörittämiseen, eikä pikkuluokan mestari Sami Laaksonenkaan ilmoittautuneiden joukossa ole.

Kallion poisjäänti ei kilpailujen tasoa isommin heikennä, sillä valkeakoskelaisen pahimmat haastajat Nordic Superbike-luokassa, Sami Penna ja Kari Vehniäinen pitänevät huolta kovasta vauhdista. Molemmat konkarit hakevat mestaruutta BMW.n sarvissa.

Myös kuussatasissa löytyy tasoa, vaikka Kallio Racingin Yamaha-kolmikko Tuuli, Eemeli Lahti ja Valter Patronen eivät kaikissa SM-starteissa esiinny EM-sarjan päällekkäisyyden vuoksi.

SM-mitaleista kamppaillaan
neljässä eri luokassa

Suomen mestaruudesta kamppaillaan Moto3-, Nordic Superstock 600-, Nordic Superbike-luokissa ja sivuvaunuissa.

Suomen Cup-voittajan tittelin saa Nordic Superstock 600 B-luokan ja Nordic Superbike B-luokan voittaja.

Näiden luokkien lisäksi lähes kaikki kisaviikonloput pitävät sisällään Classic-luokkien startit ja jokamies-luokan kapinat.

Tällä kaudella pyritään jokaisessa luokassa kahteen kisastarttiin – lukuunottamatta Classic-luokkia – mikäli radan aikataulutus, joka on riippuvainen kunkin radan ajoajoista, sen sallii.

Lauantaisin päräytetään lyhyet sprinttikisat ja sunnuntaisin ajetaan sitten pidemmän kaavan mukaan. Myös luokkien yhdistäminen voi tulla kysymykseen riippuen tietenkin ilmoittautuneiden määrästä.

Kolmas kisa Pärnussa

Kotimaan RR-mestaruudet ratkaistaan siis kuuden osakilpailun perusteella.

Jurvan Botniaringillä ajetun kauden avauskisan jälkeen toinen osakilpailu seuraa kesäkuun puolivälissä Vetelin Kemoran radalla.

Kolmas kisa vie sirkuksen ulkomaille, kun huonopintaista Räyskälän lentokenttärataa tuuraava Pärnun Auto24ring toimii näyttämönä heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Virosta palataan tuttuihin maisemiin Jurvaan 19.-20. heinäkuuta.

Alastaron radalla ajetaan elokuun toisena viikonloppuna ja sarjan finaali Motoparkissa Virtasalmella 23. ja 24. elokuuta.
 

Samanlaisia ​​uutisia

Viimeisin numero