Tuuli ajoi upeasti MM-pisteille villin kortin kuljettajana

Kallio Racing-tiimin Yamaha-kuljettaja Tuuli, 19, starttasi lähtöruudusta 16 tehden tasaisen hyvää työtä läpi 20 kierroksen kisan.

Tuuli ylitti maalilinjan yhdeksäntenä säilyttäen sen nousujohteisen tasonsa, jolla hän hoiti harjoitukset ja aika-ajotkin.

Imatralainen pohjusti hyvää lopputulosta välittömästi avauskierroksella, jolloin hän teki viileän kylmästi viiden sijan nousun.

Yhdeksännestä sijasta taisteli käytännössä kuusi kuljettajaa ja Tuuli voitti oman ryhmänsä. Ylemmäs ei ollut asiaa, sillä kahdenkanteen sijaan oli matkaa yli kymmenen sekuntia.

Kisan voittoon viiletti koko viikonvaihdetta hallinnut ja sarjaa johtava turkkilainen Kawasaki-kuljettaja Kenan Sofuoglu.

Sofuoglu kukisti toiseksi MV Agustalla ajaneen ranskalaisen Jules Cluzelin 0,891 sekunnilla. Britti Kyle Ryde päätyi Yamahalla kolmanneksi 7,968 sekuntia voittajan takana.

Vahvan näytön taidoistaan ja nopeudestaan tarjonnut Tuuli jäi Sofuoglusta 35,607 sekuntia.

Tuulen kausi jatkuu kesäkuun ensimmäisenä viikonvaihteena Portimaon radalla Portugalissa, jossa ajetaan Superstock 600-luokan kauden neljäs EM-kisaviikonvaihde.

Tuuli on EM-pisteissä viidentenä ja hänen tiimikaverinsa Eemeli Lahti 15:ntenä.