Tutut nimet Riihimäen SM-enduron kärjessä toisena päivänäkin

Eero Remeksen ajo oli eleettömän vakuuttavaa koko päivän, eikä miehelle löytynyt todellista haastajaa. Remes itse oli tyytyväinen kilpailun tarjoamaan harjoitteeseen.

– Riihimäellä oli taas loistavasti järjestetyt kilpailut. Tämänkaltaisella formaatilla järjestetyt kilpailut toimivat erinomaisena treeninä, mielummin ajan tämänkaltaisia kilpailuja mies miestä vastaan kuin treenaan yksin metsässä. Täällä (Riihimäellä) oli enduron MM-sarjaa mukaillen kaksipäiväiset kilpailut, hyvät haastavat siirtymät, sekä MM-tyyppiset, vauhdikkaat erikoiskokeet. Tällaisia kilpailuja pitäisi saada lisää, näin suomalaiset juniorikuljettajat alkaisivat kehittyä oikeaan suuntaan, mikäli tähtäimessä on MM-sarja.

Remeksen suunnitelmissa on ajaa myös mahdollisuuksien mukaan loput SM-sarjan osakilpailut.

Remeksen takana nelitahtiluokassa toiseksi ajoi lauantain tavoin Nummelan moottorikerhon Roni Nikander ja kolmanneksi Kuhmon moottorikerhon Lauri Pohjonen.

Tarkkalalle ja Nikanderille täysi
pistepotti Riihimäeltä

Marko Tarkkala oli Remeksen jälkeen viikonlopun toiseksi nopein kuljettaja keräten täyden viidenkymmenen pisteen potin voittamalla avoimen luokan molempina kilpailupäivinä.

– Ajollisesti päivä sujui lauantain tavoin, ei nappiin mutta riittävän hyvin luokkavoittoon, hyvä näin. Minulla oli hienoisia ongelmia pyörän säätöjen kanssa. SM-avauksen henkilökohtainen tavoitteeni tuli kuitenkin täytettyä, ja tästä on hyvä jatkaa loppuihin SM-osakilpailuihin, jotka näillä näkymin mahtuvat kisakalenteriini.

Piikkiluokan Riku Nikander oli jälleen voittamaton ja korjasi Tarkkalan tavoin viisikymmentä tärkeää SM-pistettä ja vankisti SM-pistejohtoaan.

– Sunnuntai sujui minulta ajallisesti lauantaita paremmin, ensimmäisen kierroksen jälkeen pystyin ottamaan jo hieman varmistellen. Kaaduin taas kertaalleen Riutan erikoiskokeella, mutta muista ongelmista en kärsinyt. Reitti oikeastaan vaan parani sunnuntaina kun se kuivui. Nyt on edessä pieni tauko jonka aikana treenit jatkuvat normaalisti.

Enduron SM-sarja viettää nyt reilun kuukauden mittaisen tauon, ennen kuin seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa 7. heinäkuuta.
 
A 125:
1. Nikander Riku, KTM 1.06:04,47
2. Jukola Aleksi, KTM +32,77
3. Kaseva Mika, KTM +55,98

A250 4T:
1. Remes Eero, KTM 1.01:51,06
2. Nikander Roni, KTM 1.30,67
3. Pohjonen Lauri, KTM 2.41,11

A-avoin:
1. Tarkkala Marko, Beta 1.03:07,32
2. Mattila Jari, KTM +32,49
3. Kantonen Oskari, Honda +1.20,07

Uusin numero