Tuttu taistelupari Lüthi-Kallio on taas nousemassa tapetille

Kallio sijoittui viime kaudella Moto2:n MM-sarjassa neljänneksi ja pitkään kyynärpäätään potenut Lüthi kuudenneksi.

Mestarisuosikin raskainta viittaa ei välttämättä sovitella kummankaan harteille, mutta onnistuessaan niin Kallio kuin Lüthikin ovat kultakandidaatteja siinä kuin muutkin.

Kallion tiimikaveri on
suurin mestarisuosikki

Suteria käskyttävä Lüthi sysää mestarisuosikin paineet surutta aivan toiselle taholle kaudella 2014.

Lüthi nimeää ykkössuosikiksi viime kaudella MM-pronssia saavuttaneen ja Kallion Marc VDS-tiimikaveriksi Kalex-pyörän puikoissa siirtyneen espanjalainen Esteve ”Tito” Rabatin.

– Ensimmäinen henkilö, joka tulee mieleeni mestaruutta ajateltaessa, on selkeästi Rabat. Tito tulee olemaan erittäin nopea.

Speedweekissa tuntojaan avannut Lüthi tietää olla taas varpaisillaan Kallion kanssa, joskin tietyllä varauksella.

– En ole varma siitä, kuinka vahva ja tasainen Kallio tulee olemaan. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, Lüthi pyörittelee.

Unohtaa ei tietenkään sovi espanjalaista Nico Terolia, sveitsiläistä Dominique Aegerteria, japanilaista Takaaki Nakagamia kuin ranskalaista Johann Zarcoakaan. Jälkimmäisen osalta suurin kysymysmerkki on siinä, miten miehen hermokontrolli pitää pitkän sarjan tiukoissa väännöissä.

– Mutta kuten aiempinakin vuosina, Moto2:ssa on jälleen mukana paljon sellaisia kuljettajia, jotka omaavat täydet mahdollisuudet voittoihin, muistuttaa Lüthi.

Terävä tulokaskaarti

Tulokaskuljettajista erityisesti triolta Maverick Vinales-Luis Salom-Sam Lowes uskalletaan odottaa paljon, todella paljon.

Lüthikin tietää tasan tarkkaan sen, että uudet ja nälkäiset haastajat saattavat sekoittaa heti kättelyssä melkoisestikin pakkaa.

– Lowes on jo ehtinyt yllättää minut. Hän ajoi todella kovaa viime vuoden puolella Jerezin testeissä. Mutta testit ovat testejä ja kisatilanteet taas aivan toinen juttunsa. Jää nähtäväksi, miten GP-viikonvaihteet kulkevat Lowesilta.

Moto3-luokan maailmanmestariksi viime kaudella kruunattua ja tänä talvena myös jääradalla Niklas Ajon kanssa harjoitellutta Vinalesia on verrattu lahjakkuudessa itseensä Marc Marquezin. Lüthi toppuuttelee ainakin vielä tässä vaiheessa kovinta hehkutusta.

– Vinales tulee ajamaan ensi kaudella varmasti hyviä kisoja, mutta en näe häntä vielä seuraavana ”marquezina”. Marc oli Moto2-luokassakin aivan poikkeuksellinen kuljettaja, Lüthi alleviivaa.
 

Uusin numero